Zakenreisbureau CWT is in zwaar weer beland, met name veroorzaakt door de coronacrisis. De multinational heeft in de VS om faillissements-bescherming gevraagd, een zogeheten Chapter 11-aanvraag, om zo een noodzakelijke herfinancieringsovereenkomst van anderhalf miljard dollar te voltooien. De reisgigant heeft een herstructureringsovereenkomst met schuldeisers voorgesteld om het in staat te stellen 900 miljoen dollar aan schulden af ​​te lossen.

 

‘We zijn van plan om een ​​’voorverpakt’ proces onder toezicht van de rechtbank te gebruiken om de overeenkomst in de komende weken versneld uit te voeren terwijl we normaal blijven werken. We kijken ernaar uit om verder te gaan als een fundamenteel sterker bedrijf”, aldus een woordvoerder van CWT.

 

In een interview met Business Travell Euro zei CWT CEO McKinney Frymire onlangs de laatste tijd wel hoopvolle tendensen te zien aangaande herstel zakenreizen: ‘Ik kan je vertellen wat ik nu in realtime zie, is dat er in de afgelopen 30 dagen absoluut een betekenisvolle vooruitgang is geboekt op het gebied van zakenreizen. Het is echt spannend voor het bedrijf en het is niet alleen in één land, maar in meerdere landen.’

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.