De stijgende lijn naar herstel voor de luchtvaartindustrie is ingezet. Op de IATA-top in Boston lieten meerdere CEO’s weten te verwachten dat in de komende drie jaar zowel leisure als zakelijk naar een fraai herstel gaat. Ook Pieter Elbers bevestigde in een Nederlandse media-bijeenkomst de positieve tendens. ‘Voor KLM is het zeer belangrijk dat Canada openging en straks de VS weer bereisbaar wordt. En ook uit andere hoeken van de wereld komen positieve signalen’ aldus de topman. Uit onderzoek blijkt ook dat meer en meer reizigers gefrustreerd worden van de vele reisrestricties en dat de wens grenzen te openen verder groeit.

Met hoop op verdere afname van reisrestricties voorziet de mondiale luchtvaarttop een toch dan sneller dan verwacht herstel, ook van de zakelijke markt.  ‘Ik denk dat zakenreizen tegen het einde van volgend jaar weer zullen aantrekken en zeker in 2023 en 2024 ook’, aldus Emirates topman Tim Clark. Ook Lufthansa Group CEO Carsten Spohr en United Airlines CEO Scott Kirby konden zich vinden in de analyse, vooral twee tot drie jaar vooruit kijkend. Kirby verwacht zelfs dat United in de zomer van 2022 zijn ‘beste’ zomerperiode ooit op de transatlantische markt gaat zien.

Of in de woorden van Elbers op IATA: ‘Mensen houden van reizen, mensen ontmoeten elkaar graag – en zelfs als je zegt dat mensen om de week vlogen en [nu] ze het beoordelen, staat er een hele nieuwe generatie te wachten om te reizen en carrière te maken’

 

foto IATA

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.