Verzekeraars hebben de annuleringsdekking van hun reisverzekeringen zodanig aangepast dat een nieuwe corona-uitbraak niet gedekt is, blijkt uit onderzoek door MoneyView. Hoewel zo’n tweede piek en het moment van uitbreken onzeker zijn, is het bestaan van het virus dat uiteraard niet. Kosten voor annuleringen ten gevolge van corona worden daarom niet langer vergoed.

Een annuleringsdekking kan toch het overwegen waard zijn, ook voor een vakantie in Nederland. Als een verzekerde zelf besmet raakt met het coronavirus is de annuleringsdekking wel van toepassing. Meestal moet hiervoor een doktersverklaring kunnen worden overlegd en soms moet er sprake zijn van ernstige gezondheidsklachten (zoals een longontsteking) of van een ziekenhuisopname. In quarantaine moeten is op zichzelf geen verzekerde gebeurtenis.

Een ander gevolg van de coronacrisis kan een onverwacht ontslag zijn. Ontslag van een vaste baan is bij vrijwel alle producten een gedekte annuleringsreden. Bij ontslag van een tijdelijke baan ligt dit anders: bij iets meer dan de helft van de onderzochte producten is dit een verzekerde gebeurtenis.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.