EasyJet hervat vanaf 1 juli haar vluchten vanaf Schiphol. Het doel is om deze zomer vanaf Amsterdam uiteindelijk weer naar 35 bestemmingen in Europa te vliegen.

De vluchtfrequentie op deze routes zal lager liggen dan gebruikelijk, zegt de maatschappij. ‘Waar er bijvoorbeeld normaal gezien meerdere vluchten naar een bestemming per dag zijn, is het vluchtschema geconsolideerd, zodat het in lijn is met de huidige klantvraag.’

De luchtvaartmaatschappij breidt in haar hele Europese netwerk het aantal vluchten vanaf 1 juli uit nu de reisbeperkingen langzamerhand afnemen. Het plan is om 50 en 75 procent van al de 1.022 routes in respectievelijk juli en augustus te vliegen. De totale capaciteit tussen juli en september is 30 procent, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Eerder kondigde de maatschappij al aan vanaf 15 juni beperkt te gaan vliegen binnen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië.

De vluchten vanaf Schiphol zullen plaatsvinden met inachtneming van nieuwe veiligheidsmaatregelen, waaronder strengere schoonmaak- en desinfectieprocedures en verplichte mondkapjes voor passagiers en crew. Ook wordt er op de korte afstandsvluchten geen eten en drinken geserveerd. De maatregelen zijn in overleg met de luchtvaartautoriteiten, de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO en het Europees agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart, EASA, geïmplementeerd.

Vanaf juli vliegt easyJet vanaf Schiphol naar Alicante, Berlijn, Bristol, Catania, Corfu, Dubrovnik, Edinburgh, Geneve, Glasgow, Ibiza, Londen Gatwick, Londen Luton, Malaga, Mallorca, Manchester, Milaan, Napels, Nice, Olbia, Praag, Pula, Rhodos, Split, Tel Aviv, Verona en Zadar. Vanaf augustus komen daar bij: Basel, Belfast, Boedapest, Kopenhagen, Liverpool, Londen Stansted, Rome, Venetië en Wenen.

‘We kunnen niet wachten om weer vanaf Amsterdam te gaan vliegen nadat onze toestellen al sinds eind maart aan de grond staan’, zegt William Vet, Country Manager van easyJet Nederland. ‘Met onze nieuwe veiligheidsmaatregelen willen we mensen weer het vertrouwen geven dat ze veilig kunnen gaan reizen zodra de reisbeperkingen worden opgeheven, zodat de vraag geleidelijk terugkeert. Dankzij de routes die we vanaf juli weer gaan vliegen, kunnen zakenreizigers hun essentiële reizen weer maken, mensen herenigd worden met vrienden en familie in het buitenland, en hopelijk ook op zomervakantie voor zover de maatregelen dit toelaten.’

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.