Om verdere verspreiding van het coronovirus tegen te gaan, legt president Trump vanaf komende vrijdag middernacht een inreisverbod vanuit Europa voor 30 dagen op. Reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk zijn nog wel welkom in de VS. Waarom er een uitzondering gemaakt wordt voor het Verenigd Koninkrijk is niet bekend.

Volgens Trump is dit de meest agressieve en allesomvattende poging in de moderne geschiedenis om een buitenlands virus het hoofd te bieden. Er was al een inreisverbod in de Verenigde Staten voor reizigers vanuit China en Iran.

Het inreisverbod geldt voor alle mensen die veertien dagen voor hun geplande vertrek naar de VS in de landen zijn geweest die onder het Europese Schengenverdrag vallen. De president maakt een uitzondering voor Amerikaanse burgers, zij worden vooraf wel gescreend op het virus.

Trump gaf ook aan dat er economische maatregelen komen voor hen die niet kunnen werken omdat ze het virus hebben, in quarantaine zitten of voor iemand moeten zorgen. Hij ging niet in op de details van die maatregelen. In de Verenigde Staten waren donderdag 1.118 mensen besmet met het virus en zijn 36 mensen overleden aan de gevolgen ervan.

Het inreisverbod geldt alleen voor personen, niet voor goederen vanuit Europa.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.