Het kabinet is bereid om KLM en Schiphol te ondersteunen in de coronacrisis. Dit zei minister Cora van Nieuwenhuizen, van minister van Infrastructuur en Waterstaat nadat zij samen met minister Wiebes van Economische Zaken topoverleg had met Dick Benschop (Schiphol) en Pieter Elbers (KLM).

Dit meldt BNR Nieuwsradio. Er wordt nu in kaart gebracht wat voor steun het meest passend en effectief is. Elbers tegen BNR: ‘Er zijn vele manieren om steun te vragen. We praten over arbeidswetgeving, medische situatie en economische effecten.

De luchtvaart heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis. Ook nu er vanaf vannacht een inreisverbod geldt naar (onder andere) de Verenigde Staten. ‘We proberen alles te doen om de economie te stutten, dat geldt voor mij vanuit de luchtvaart-portefeuille zeker ook voor KLM en Schiphol’, aldus Wiebes tegen BNR.

Donderdagavond zei Benschop in een laatste update van Schiphol een grote verantwoordelijkheid te hebben. ‘We hebben een verantwoordelijkheid voor Nederland om Schiphol draaiende te houden en verbonden te blijven met de rest van de wereld. Schiphol is onderdeel van de vitale infrastructuur. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en ademen met de situatie mee. We bereiden ons samen met luchtvaartmaatschappijen, de overheid en partners voor op verdergaande scenario’s. Zoals Schiphol in kleinere omvang. Dat doen we verantwoord, met veel aandacht voor reizigers en medewerkers.’

Het virus raakt iedereen steeds harder. In de eerste week van maart zijn de passagiersaantallen op Schiphol gedaald met 20%. Als alle vluchten van en naar de Verenigde Staten weg zouden vallen, dan loopt dit percentage op naar 30%. Er worden diverse scenario’s uitgewerkt, om op verschillende situaties op de luchthaven voorbereid te zijn.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.