TORONTO, ONTARIO: December 31, 2016 - Ben Smith, Air Canada's president of passenger airlines, poses for a portrait in Toronto, Ontario, Monday February 31, 2016. (Tyler Anderson / National Post) (For FP Executive story by Karl Moore) //NATIONAL POST STAFF PHOTO

Topman Ben Smith van Air France-KLM houdt een terugkeer naar de normale activiteiten binnen twee jaar niet voor mogelijk. Dat zei hij zaterdag in een interview met de Franse krant Les Echos. Hij benadrukte daarbij dat de leningen van de Nederlandse en Franse staat zullen helpen om ‘de moeilijkste periode door te komen’.

Dat melden onder andere het AD en NU.nl.
De Nederlandse en Franse staat hebben Air France-KLM recent miljardenleningen in het vooruitzicht gesteld.
Voor Air France gaat het om bankleningen ter waarde van 4 miljard euro, die voor 90 procent door de Franse staat worden gegarandeerd. Daarnaast is er een bedrag van 3 miljard euro dat rechtstreeks door de staat wordt geleend. Voor KLM gaat het om een bedrag van 2 tot 4 miljard euro aan staatsgaranties op bankleningen en directe leningen van de Nederlandse staat aan KLM.

In het interview noemt Smith de noodsteun een ‘uitzonderlijk teken van vertrouwen in onze toekomst’.
‘Dankzij deze steun hebben we de middelen om de moeilijkste periode van de komende maanden door te komen, waarin onze liquiditeit een kritisch niveau dreigde te bereiken.’

Bij Air France-KLM staat ruim 90 procent van de vliegtuigen aan de grond, terwijl de kosten doorlopen.
Een terugkeer naar de normale activiteiten zal volgens Smith pas over twee jaar mogelijk zijn. ‘Misschien zelfs een beetje later.’ (Foto Air France-KLM)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.