Foto: Avio Interiors

Terwijl de luchtvaartsector zich het hoofd breekt hoe er, volgens de regels van de 1,5 meter economie, straks zo veilig mogelijk kan worden gevlogen, geeft een Italiaanse fabrikant van vliegtuigstoelen al een voorzet.

Het bedrijf Avio Interiors heeft twee ontwerpen klaar van vliegtuigstoelen met een afscherming van plexiglas waarmee, zolang er geen vaccin is, eventuele besmettingen met het coronavirus kunnen worden voorkomen. Het eerste ontwerp is de zogenaamde ‘Glass Safe methode’, waarbij elke stoel aan de zijkant wordt voorzien van plexiglas. Deze methode kan op bestaande vliegtuigstoelen worden toegepast, waardoor de meerkosten voor de maatschappijen zouden meevallen, zegt het bedrijf op zijn website.

Het tweede ontwerp is ingrijpender en vergt meer tijd om uit te voeren. Dit is de ‘Janus seat’, genoemd naar de Romeinse god Janus met twee gezichten. Bij dit ontwerp wordt de middelste stoel omgedraaid en krijgen de stoelen langs drie kanten plexiglas. Op die manier heeft de passagier zijn eigen veilige ruimte. Veel partijen in de luchtvaartsector denken na over de aanpak als straks het vliegverkeer weer op gang komt. Het vrijhouden van de middelste rij stoelen in combinatie met het dragen van mondkapjes wordt vaak genoemd.

Emirates en Korean Air hebben al laten weten dat hun cabinepersoneel wordt uitgerust met persoonlijke bescherming, waaronder mondmaskers en een schort voor eenmalig gebruik.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.