Het parlement van Noorwegen heeft een nieuwe wet aangenomen die bedrijven, waaronder Norwegian Air, kan helpen om de coronacrisis te doorstaan. Deze tijdelijke wet versoepelt de regels voor het omzetten van schuld in eigen vermogen. Hierdoor komen bedrijven eerder in aanmerking voor staatssteun.

Dat meldt onder andere persbureau Reuters.
De nieuwe wet betekent dat slechts 50 procent van de debiteuren en 50 procent van de aandeelhouders moeten instemmen met een oplossing, Voorheen lag dat op twee derde.

Hoewel de nieuwe wetgeving niet specifiek is bedoeld Norwegian Air, kan de maatschappij er zeker van profiteren.
Norwegian Air heeft vorige week voor vier van haar Zweedse en Deense dochterondernemingen faillissement aangevraagd. De steunmaatregelen in Zweden en Denemarken zijn niet voldoende om werknemers in dienst te kunnen houden. In Noorwegen springt de overheid wel bij, onder andere via het doorbetalen van salarissen.

Op 21 maart presenteerde de Noorse regering een reddingspakket waarmee Norwegian toegang krijgt tot een krediet van 3 miljard Noorse kronen, ofwel 253 miljoen euro.

Norwegian is ervan overtuigd dat het met steun de crisis kan overleven. De airline heeft, op enkele toestellen na, momenteel bijna zijn hele vloot van bijna 160 toestellen aan de grond staan. (Foto Shutterstock)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.