Na 60 jaar heeft Salt Lake City International Airport een nieuwe luchthaven geopend. Salt Lake City verstevigt hiermee de positie als internationaal luchtvaartknooppunt. Daarnaast zal de nieuwe luchthaven ook bijdragen aan de regionale groei van Salt Lake City. Reizigers vanuit Nederland kunnen, zodra het weer kan, vanaf komende zomer rechtstreeks met Delta Air Lines van Amsterdam naar het nieuwe Salt Lake City International Airport vliegen. 

De ontwikkeling van de nieuwe luchthaven
In 2014 is begonnen met de bouw van de nieuwe luchthaven. Deze verloopt in twee fases. Dit najaar is de eerste fase afgerond en opgeleverd. De eerste fase is gefocust op het bouwen van de centrale terminal, parkeergarage en een gedeelte van de nieuwe vertrek- en aankomsthallen. De tweede fase richt zich op het afronden van de twee hallen van de luchthaven om zo de doorstroom van passagiers te versoepelen. Naar verwachting wordt de tweede fase tegen 2024 afgerond.

Gemak
SLC International Airport heeft ongeveer 26 miljoen passagiers per jaar, maar de faciliteiten van de oude luchthaven waren berekend op ongeveer de helft daarvan. Het nieuwe vliegveld is van alle gemakken voorzien en klaar voor de volgende generatie aan passagiers. De voormalige drie terminals zijn nu vervangen door één centrale terminal en douane. Verschillende winkels, restaurants, bars, cafés en andere faciliteiten staan ter beschikking voor reizigers.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.