Cathay Pacific biedt al haar passagiers vanaf vandaag gratis dekking in het geval zij tijdens hun reis het coronavirus oplopen, in samenwerking met AXA General Insurance Hong Kong Limited.

Alle reizigers die vanaf vandaag tot 28 februari 2021 met Cathay Pacific reizen zijn gedekt tegen medische kosten bij diagnose van het coronavirus in het buitenland. De gratis verzekering wordt automatisch toegepast op het moment dat een passagier tickets boekt. Reizigers zijn gedekt voor een periode van 30 dagen vanaf de datum van vertrek, of tot ze terugkeren naar hun huis, afhankelijk van wat het vroegst is.

De Cathay Pacific coronadekking bevat de volgende zaken:

 • Medische- en ziekenhuisopname
  Kosten voor PCR-coronatesten en, indien nodig ziekenhuisopname, van passagiers worden gedekt tot US$ 200.000.
 • Quarantainekosten
  Bij onvoorziene, verplichte quarantaine door corona ontvangen reizigers een vergoeding van US$100 per dag per passagier, voor maximaal 14 dagen.
 • Evacuatie en repatriëring
  Cathay Pacific zorgt voor de evacuatie en repatriëring van reizigers die tijdens hun verblijf in het buitenland besmet raken met het coronavirus. Dit geldt ook voor hun reisgenoten en kinderen.
 • 24/7 noodhulplijn
  Klanten van Cathay Pacific kunnen 24/7 gebruikmaken van AXA’s Emergency Assistance-hulplijn door te bellen naar +852 2863 5785, of een WhatsApp-bericht te sturen naar +852 2863 5784.

Cathay Care-maatregelen
De veiligheid, gezondheid en het welzijn van passagiers is het allerbelangrijkst voor Cathay Pacific. Daarom heeft de nationale airline van Hongkong Cathay Care in het leven geroepen, een programma met duidelijke maatregelen op elk moment van de reis – van check-in op het vliegveld tot in het vliegtuig. De maatregelen bestaan onder andere uit:

 • Temperatuurcontroles
 • Contactloos inchecken en boarden
 • Antimicrobiële coating op incheckbalies, kiosken en in andere openbare ruimtes
 • Bemanning en passagiers zijn verplicht om tijdens de vlucht een mondmasker te dragen
 • Verbeterde reiniging en ontsmetting van alle oppervlakken
 • Alle vliegtuigen van Cathay Pacific zijn voorzien van HEPA-luchtfilters. Deze luchtcirculatietechnologie verwijdert 99.99 procent van de luchtverontreiniging en zorgt zo voor de beste luchtkwaliteit.

Lees hier meer informatie over de gratis coronaverzekering van Cathay Pacific. Of bekijk hier het volledige overzicht van alle Cathay Care-maatregelen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.