RIU hotels heeft ruim 10 miljoen euro neergeteld voor een groter belang in TUI AG. RUI Hotels & Resorts kocht 1.100.000 aandelen TUI AG en ziet daarmee zijn aandeel in het toerismeconcern stijgen van 3,38 naar 3,56 procent.

Volgens Luis Riu, de CEO van RIU Hotels & Resorts, laat de aankoop de goede historische band tussen de twee bedrijven zien. Daarnaast maakt de aankoop duidelijk dat ook de vierde generatie van de familie Riu, net als de derde, trouw blijft aan de joint venture met het grootste toerismebedrijf in de wereld.

De relatie tussen TUI en RIU gaat 50 jaar terug. Dat gebeurde in 1977, met de oprichting van RIU Hotels S.A., een ontwikkelbedrijf voor hotels dat voor 49 procent in handen is van TUI en voor 51 procent bij de familie Riu.
In 1993 werd RIUSA II S.A. opgericht, een hotelbedrijf waarin TUI en RIU ieder 50 procent van de aandelen hebben. RIU is aandeelhouder van TUI AG sinds 2004.

De RIU-keten is in 1953 op Mallorca opgericht door de familie RIU als klein vakantiebedrijf en is nog steeds in handen van de familie. RIU Hotels & Resorts omvat 93 hotels in 19 landen, met 4,5 miljoen gasten per jaar en bijna 30.000 medewerkers. RIU is de 35-ste hotelketen in de wereld, en de vierde grootste in Spanje in zowel omzet als aantal kamers.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.