We waren benieuwd, heel benieuwd! Het was een van de grote openingen in Londen het afgelopen jaar en nu waren er klaar voor: het Nobu Hotel, in het zeer hippe Londense Shoreditch. De naam zal wel bellen doen rinkelen: het is wereldwijde keten van restaurants van de Japanse topchef Nobu Matsuhisa en acteur Robert De Niro.

Wow, is het eerste woord als je de façade ziet van het hotel. Een bijzonder modern contrast met de omliggende gebouwen. Een mooi statement van wat het hotel te bieden heeft. Eenmaal binnen vinden we Japans minimalisme, met enige New Yorkse flair. Het is genieten. De luxe kamers en suites zijn ruim, zeker voor Londense begrippen, en kennen ingetogen luxe. Maar wel topkwaliteit, van het uitstekende bed, de mega-tv en typische Nobu-stijl zoals een Japans theeservies.

Uiteraard kun je bijna niet om het restaurant heen. Chef-kok Nobu Matsuhisa is een icoon en de Japans-mondiale keuken is bovenal een stijlvol ervaring, met kleine uitstapjes naar de culinaire hemel. Speaking of which, als je dat vooraf laat gaan door een behandeling in de kleine maar uitermate professionele Nobu Spa is de werkdag helemaal tot een mooi eind gekomen. In de zomer kun je terecht op The Nobu Terrace, op een mooie binnenplaats vol privacy.

De ligging is ook heerlijk, verborgen in een van de leukste en zeker hipste wijken van de stad. We willen voorlopig niet anders meer. Tophotel, zowel zakelijk als privé.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.