Seabourn, de ultraluxe cruisemaatschappij en zusterrederij van Holland America Line, gaat twee nieuwe ultraluxe expeditieschepen bouwen. Dat gebeurt in een nieuwe samenwerking tussen scheepsbouwers T. Mariotti en Damen.

Onder de gemeenschappelijke naam MARIOTTI DAMEN Cruise gaan zij samenwerken aan de bouw van de schepen.
Het eerste schip wordt in juni 2021 verwacht. Het tweede schip wordt verwacht in mei 2022.

De schepen zijn 170 meter lang en wegen 23.000 ton. Zij voegen nieuwe capaciteit toe voor Seabourn aan Antarctica, het Noordpool-gebied en andere exotische bestemmingen. Ieder schip beschikt over 132 luxe veranda suites met zeezicht. De schepen bieden plaats aan maximaal 264 gasten.
Richard Meadows, President van Seabourn, spreekt van ‘een baanbrekende gebeurtenis voor Seabourn en voor luxe reizigers’. ‘De combinatie van een meeslepende ervaring, fraaie accommodaties en prachtige voorzieningen op deze nieuwe schepen bouwt verder op het succes van ons huidige product en toont ons leiderschap als vernieuwers. We blijven de beste ultra-luxe cruises aanbieden die er zijn.’
De schepen beschikken over faciliteiten die volgens Meadows zorgen voor een ongeëvenaarde gastervaring op de meest afgelegen plekken in de wereld. De schepen krijgen twee onderzeeërs aan boord, waarmee passagiers een blik op de wereld onder het oceaanoppervlak wordt geboden. De schepen worden zo ontworpen dat ze kajaks en 24 opblaasbare Zodiacs kunnen meenemen. Deze worden al gebruikt op het Ventures by Seabournprogramma, dat wordt aangeboden op sommige bestemmingen.

Later dit jaar worden het ontwerp en de details van de nieuwe schepen bekend gemaakt. Details over routes en boekingsmogelijkheden volgen begin 2019. Het eerste schip moet volgens planning aan het eind van zomer 2021 naar het Noordpool-gebied varen, waarna een volledig seizoen in Antarctica volgt.
De crew aan boord zal bestaan uit bereisde expeditie-teams, van wildernis experts en wetenschappers tot geschiedkundigen en Zodiac-bestuurders. Op iedere afvaart hebben teamleden regelmatig contact met gasten. Op die manier krijgen passagiers volgens Seabourn een rijke en complete reiservaring.

Foto: De Ovation, een van de bestaande schepen van Seabourn.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.