Mama Shelter, hip in Parijs, onderdeel van hotelgrootmacht Accor. Maar het is business casual hier. Niets zo lekker als thuiskomen onder de vleugels van mama! ‘Keep it cool, mama is flex, mama loves you, mama lover paris, sexy mama, mama loves to eat.’ Mama Shelter wordt gepositioneerd als een echt lifestylemerk en dat zie je aan stoere teksten en merchandising. Liefst acht hotels kent Mama inmiddels al: Parijs, Praag, Lyon, Rio de Janeiro, Bordeaux, Los Angeles, Marseille en Belgrado.

Wij bezochten het hotel in Parijs. Heel leuk als je een keer wat anders wil in Parijs dan een standaard zakenhotel of typische Franse charme-hotel. Het is beetje gek, het voelt als thuis komen. Goede service, design, verrassend, inspirerend. De 170 kamers, die volledig zijn ontworpen door Philippe Starck, zijn sensueel en elegant en voorzien van 5-sterrenbedden en een levendig interieur met oog voor detail…van de entree, tot de lift, hal, restaurant en uiteraard de kamers.

Mama is gevestigd langs de kleine gordel, de symbolische spoorlijn van de Oud-Parijs. Tussen de kunstenaarsstudio’s, Père Lachaise, de ‘Campagne à Paris’ en de kronkelende geplaveide straten, voel je de slepende geest van Edith Piaf, Oscar Wilde, Jim Morrisson en andere grote artiesten die werkelijk op een steenworp afstand begraven liggen op de bekende Pere Lachaise. Bij aankomst merken we al de ontspannen sfeer heerst.  Het is 21.00 wanneer we aankomen en ontvangen worden bij de balie. Het is hier anders dan anders, met vitrines vol merchandising, een kruitplafond met stoere tekeningen, giga-kroonluchter en overal moderne Apple apparatuur.

Mama Shelter is meer dan alleen kamers of restaurants, een woon- en vergaderruimte, een echt stedelijk toevluchtsoord dat niet alleen mooi, modern en levendig is, maar ook populair, vriendelijk en sexy oogt. In het direct aangrenzende restaurant is het een drukte van jewelste. Uiteenlopende type mensen zitten lekker relaxed op bankstellen te eten of te praten aan verhoogde tafels met vrienden.
Het restaurant biedt eenvoudige en zelfgemaakte gerechten en ook gerechten gemaakt door Guy Savoy, een van de meest getalenteerde chef-koks van zijn generatie. Ontdek een menu dat alle kanten op kijkt, van Frankrijk tot Azië. Opmerkelijk culinaire trouvailles: Lyon-worst in een brioche-broodje, kip-gyozas met gestoomde groenten, een Nicoise-salade met een slablad als slakom en asperges met Lauris-saus. Hou je van lekker eten, dan ben je hier zeker ook op de goede plek.

Een optreden van een live band maakt dat je echt een avond uit bent!
’s Ochtends is het restaurant ‘omgetoverd’ tot ontbijtruimte.  Tijdens zonnige dagen staat het prachtige dakterras open om te genieten van een maaltijd. Een trefpunt op de zevende verdieping van dit koele hotel, verfraaid met ligstoelen, hangmatten, parasols en tafeltennistafel, bekend om het aantrekken van de mooie Parijse incrowd. Mama maakt het waar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.