Garuda Indonesia’s Boeing 777-300ER was deze week voor het eerst in retro kleuren in Amsterdam te bewonderen op Schiphol. De Boeing kwam vanmorgen rond half 8 aan vanuit Jakarta en vertrok om 11.05 weer terug naar Jakarta. Hoewel de vintage livery van de jaren ’70 is, is het vluchtschema wel van deze tijd met een non-stop verbinding tussen beide steden.

De naam Garuda Indonesia is gebaseerd op het Nederlandse gedicht van Javaanse dichter Raden Mas Noto Soeroto, dat luidt: ‘Ik ben Garuda, Vishnoe’s vogel, die zijn vleugels uitslaat hoog boven uw eilanden’. De band met Nederland is daarbij ook terug te zien in de vintage livery, waarbij de kleur oranje als hoofdkleur is gebruikt.

Op 26 januari van dit jaar vierde Garuda Indonesia haar 70-jarig jubileum. Naar aanleiding van deze verjaardag zijn in totaal vier toestellen in de retrokleuren gestoken, waaronder deze Boeing 777-300ER met als registratie PK-GIK. De overige toestellen die in de kleuren uit de jaren ’70 zijn gestoken, zijn één Airbus A330-300 en twee Boeing 737-800’s.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.