Doek valt voor WOW air

In de nieuwste update meldt WOW air ‘End of Operation of WOW AIR’, waarmee de IJslandse lowcost carrier het einde van haar bestaan meldt. Eerder vanochtend liet de luchtvaartmaatschappij nog weten dat het al haar vluchten van vandaag cancelt en dat het in gesprek is met potentiële investeerders, maar inmiddels is definitief dat de airline al haar vluchten staakt. In de informatie voor gestrande passagiers lijkt de airline nog een slag om de arm te houden door te melden dat ‘in geval van faillissement’ de claims ingediend dienen te worden bij de curator.

‘WOW air heeft haar operatie gestaakt. Alle WOW AIR-vluchten zijn geannuleerd’, zo staat er te lezen op de website van de airline. De luchtvaartmaatschappij adviseert reizigers om beschikbare vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen te controleren om op die manier op hun eindbestemming te komen. “Sommige luchtvaartmaatschappijen kunnen tegen gereduceerd tarief vluchten aanbieden, zogenaamde reddingsprijzen. Informatie over die luchtvaartmaatschappijen zal worden gepubliceerd zodra deze beschikbaar is.

Het lijkt erop dat er geen wonderbaarlijke redding gaat komen voor de airline, dat eerder gesprekken met onder andere Icelandair zag mislukken. Op haar website geeft WOW allerhande informatie voor gestrande passagiers. Passagiers van wie het ticket met een creditcard is betaald, wordt geadviseerd contact op te nemen met hun creditcardmaatschappij om te controleren of er restitutie van de ticketkosten zal plaatsvinden. Passagiers die hun ticket bij een Europese reisagent hebben gekocht als onderdeel van een pakketreis (een pakket dat vluchten en accommodatie of andere diensten omvat), worden beschermd door de richtlijn pakketreizen. Die passagiers wordt geadviseerd contact op te nemen met hun reisagent om een ​​alternatieve vlucht te regelen.

Passagiers die mogelijk reisbescherming hebben gekocht, of die passagiers wiens creditcardvoorwaarden dergelijke bescherming kunnen bieden, kunnen aanspraak maken op compensatie en bijstand als gevolg van vertragingen of verstoringen van de reis. Een dergelijke compensatie is echter vaak beperkt. Passagiers kunnen ook recht hebben op compensatie van WOW air, inclusief in overeenstemming met de Europese regelgeving inzake passagiersrechten. In geval van faillissement dienen claims te worden ingediend bij de curator. Kijk hier voor algemene rechten van passagiers.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Brussels Airport : zomerseizoen van start met 175 bestemmingen

Dynamic Meta widget allowed only for Posts listing source or in Post context
2

Nieuws

Dynamic Meta widget allowed only for Posts listing source or in Post context
3

Events

Dynamic Meta widget allowed only for Posts listing source or in Post context
4

Magazine

Dynamic Meta widget allowed only for Posts listing source or in Post context
5

Contact

Dynamic Meta widget allowed only for Posts listing source or in Post context

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises brengt wereldcruise van 154 nachten

Leestip: Perron Europa

Relais & Châteaux verwelkomt restaurant Zilte in Antwerpen

Relais & Châteaux laat je lekker roadtrippen

Winaars Gault&Millau Awards 2023 bekend gemaakt