Foto: EPA/OLIVIER HOSLET
Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Alle reizigers die met het vliegtuig aankomen op Brussels Airport, krijgen de instructie zichzelf gedurende 14 dagen in thuisquarantaine te plaatsen. Dat geldt ook voor degene die de passagier ophaalt.

De boodschap in de instructiebrief die reizigers meekrijgen luidt: ‘U dient een quarantaine van 14 dagen in uw domicilie te respecteren’. Naar werk gaan is niet toegestaan, tenzij dat vanuit huis kan. En gevraagd wordt om de regels van ‘social distancing’ op te volgen.
Ook degene die de passagier ophaalt is onderworpen aan dezelfde voorwaarden, zo staat in de instructies. Wie dus een familielid een lift naar huis geeft, moet ook 14 dagen in thuisquarantaine.

Extra controles
Brussels Airport kondigde al eerder vandaag extra maatregelen aan, waaronder versterkte controles door de federale politie. Niet alleen houdt de politie de sociale afstand in de gaten, maar wordt er ook strenger gecontroleerd bij de toegang van luchthaven. Enkel wie zelf reist zal de luchthaven mogen betreden. Iemand opwachten in de aankomsthal kan niet meer. Wie weigert zich aan de sociale afstand aan te houden, kan – zoals dat overal in België het geval is – een boete krijgen. Daarop is de luchthaven geen uitzondering, zegt Brussels Airport. ‘Wij waarderen de hulp van de federale politie en de versterking die er komt, want deze maatregelen zijn belangrijk voor de volksgezondheid.’

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.