Lufthansa-topman Carsten Spohr heeft in de corona-crisis aandelen uit zijn bedrijf gekocht voor iets minder dan 250.000 euro. Volgens het Duitse persbureau dpa betaalde hij gemiddeld 9,53 euro per aandeel.

Volgens het vergoedingssysteem van het beursgenoteerde bedrijf, dat vorig jaar is gewijzigd, is Spohr tot de koop verplicht. Bestuursleden van het bedrijf zijn verplicht jaarlijks 15 procent van hun variabele bruto vergoeding te investeren in aandelen van het bedrijf, totdat ze een bepaalde drempel hebben bereikt. Dit is bedoeld om hun inzet voor het bedrijf op de langere termijn te verzekeren.

Lufthansa heeft sinds kort een nieuwe grootaandeelhouder. Het gaat om de multimiljardair Heinz Hermann Thiele die zijn aandeel in het bedrijf heeft vergroot van ruim 5 naar 10 procent. Thiele is grootaandeelhouder bij Knorr Bremse, een toeleverancier voor de autobouwsector, en Vossloh, leverancier van vervoerstechnieken. Wat de 78-jarige multimiljardair beweegt, is niet duidelijk.

Lufthansa heeft zwaar te lijden onder de corona-crisis en heeft momenteel 700 van zijn 763 vliegtuigen aan de grond staan. De aandelenkoers van het bedrijf is sinds februari fors gedaald.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.