Parkeren op luchthavens Eindhoven en Rotterdam fors duurder

Parkeren bij luchthavens is vorig jaar fors duurder geworden. Alleen op Schiphol daalden de prijzen, hoewel de Amsterdamse luchthaven nog steeds een van de duurste is. Ook de parkeertarieven op Duitse luchthavens lieten een stijging zien.

Dat meldt Vliegveldinfo.nl in zijn Lenterapport 2019 ‘Parkeren op het vliegveld’, waarin de parkeerkosten worden vergeleken van 16 luchthaven in Nederland, België en Duitsland die Nederlanders veel gebruiken. Het gaat hierbij om de online parkeertarieven.

Schiphol Group zag zijn omzet uit parkeergelden vorig jaar stijgen van 125,5 naar 126,5 miljoen euro. Die groei komt voor rekening van de luchthavens in Eindhoven en Rotterdam, onderdeel van Schiphol Group, die 2,1 miljoen euro meer verdienden aan parkeren. Bij Schiphol zelf daalde de omzet met 1,6 miljoen euro.
De omzetdaling op Schiphol werd veroorzaakt door de sloop van parkeergarage P2 eind 2017 en de sluiting van de Lang Parkeren Garage P3. Deze garage was vorig jaar drie maanden gesloten wegens werkzaamheden voor uitbreiding en renovatie. De parkeergarage ging in maart weer open en biedt nu plaats aan 5.000 auto’s in plaats van 2.650. Het totaal aantal parkeerplaatsen van Schiphol is gegroeid tot ruim 25.000.

Rotterdam
Parkeren op Eindhoven Airport en Rotterdam Airport is flink duurder geworden. Op Eindhoven stegen de prijzen voor een week parkeren met 21 procent naar 67,65 euro. Hierdoor is Eindhoven Airport nu duurder dan Schiphol, dat 67,50 euro voor een week rekent. Op Rotterdam was de stijging niet zo groot. Een week of 8 dagen parkeren kost daar nu 58,50 euro, een plus van 12,5 procent.

Opvallend genoeg scoort Schiphol als enige van de onderzochte vliegvelden ‘beter’ in de vergelijking met vorig jaar. Parkeren op de drukste luchthaven van Nederlands is nu 5 euro goedkoper voor 3 dagen en 2,50 voordeliger voor 8 dagen. Ondanks de prijsdaling blijft het wel een van de duurste vliegvelden uit het onderzoek. Het voordeligste vliegveld uit de vergelijking is opnieuw Groningen Airport Eelde.

België
Het prijsvoordeel van Duitse vliegvelden dicht bij de grens lijkt te verdwijnen. De vliegvelden waren al duur voor een weekend en worden steeds duurder voor langer parkeren, zegt Vliegveldinfo.nl. Dat geldt onder andere voor Keulen-Bonn, waar 8 dagen parkeren bij een online reservering nu 19 euro duurder is geworden. Op Düsseldorf betalen parkeerders 13 euro meer. Op Weeze liggen de prijzen nu hoger dan gemiddeld, vooral voor een weekend parkeren. De luchthavens in België zijn het duurst. Een week of 8 dagen parkeren op een vliegveld in België kost gemiddeld 74 euro. Daarmee zijn de vliegvelden in Vlaanderen en Wallonië beduidend duurder dan de luchthavens in Nederland (57,70 euro) en Duitsland (50,90 euro).

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon