Nieuwe baas voor Booking.com

In de top van Booking.com heeft onverwacht een wisseling van de wacht plaatsgevonden. Glenn Fogel, de CEO van de Amerikaanse bedrijvengroep Booking Holding, wordt als CEO ook de baas over de portal Booking.com.

Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt. Als CEO van Booking.com neemt Fogel de plaats in van Gillian Tans (48), die is benoemd tot voorzitter (chairwoman) van Booking.com. Dat betekent dat ze in de toekomst niet langer verantwoordelijk is voor de operationele activiteiten van het boekingsplatform.

Tans werkt al 17 jaar voor Booking.com, is geboren in Nederland en was een van de eerste medewerkers van het boekingsplatform. In 2016 werd ze benoemd tot CEO.
In een verklaring prijst Glenn Fogel het werk van Tans, die het bedrijf door een periode van wereldwijde groei leidde. Mede dankzij haar inzet telt Booking.com tegenwoordig meer dan 17.500 medewerkers en meer dan 190 vestigingen in 70 landen.

Een reden voor het vertrek van Gillian Tans als CEO wordt niet genoemd. Haar nieuwe functie als voorzitter bij Booking.com zou volgens Amerikaanse media nieuw gecreëerd zijn. Eerder werd al gemeld dat Tans en Fogel het oneens waren over de koers van Booking Holdings. De stap om Fogel ook tot CEO van Booking.com te benoemen, wordt in veel media uitgelegd als een machtsconcentratie.

Booking.com werd in 1996 in Amsterdam opgericht. Het bedrijf genereerde vorig jaar een opbrengst van 14,5 miljard dollar, een stijging van 17 procent.
De bemiddelde omzet (als tussenpersonen) groeide met 14 procent naar 92,7 miljard dollar. Het nettoresultaat steeg met 16 procent naar 4,4 miljard dollar. Van de inkomsten van het bedrijf werd bijna 90 procent buiten de VS gegenereerd.
Meer dan 11 miljard werd gerealiseerd in Nederland, waar het hoofdkantoor van Booking.com is gevestigd.


Foto: Glenn Fogel, de nieuwe CEO van Booking.com

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue zoekt het hogerop tegen krimpplannen Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

B&W hoofdtelefoon in Royal Burgundy

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...