Het Deense LuggageHero, waarbij toeristen hun bagage tegen betaling ergens tijdelijk kunnen stallen, is ook in Amsterdam begonnen. Er zijn inmiddels 38 locaties in de hoofdstad waar toeristen voor een paar uur of dagen hun bagage kunnen onderbrengen. Een concept dat wereldwijd opvalt door een unieke samenwerking met lokale winkels, hotels, cafés en restaurants.

LuggageHero is sinds de lancering in 2016 gegroeid naar ruim 800 drop-off points in Europa en de VS en actief in steden als New York, Londen, Barcelona, Rome, Madrid, Lissabon en Brussel. Wat het concept bijzonder maakt, is dat LuggageHero het tekort aan locaties voor baggage opslag in grote steden bestrijdt door het opzetten van een samenwerking met lokale ondernemers (winkels, restaurants, cafe’s et cetera). LuggageHero introduceert hiermee naar eigen zeggen niet alleen een innovatieve oplossing voor korte termijn bagage opslag, maar biedt de reiziger eveneens meer comfort bij het verkennen van een stad en de lokale ondernemer een aanvullend verdienmodel.

De drop-off points zijn afgestemd op de touristische hotspots in bekende buurten en nabij de belangrijkste OV-verbindingen. Het vinden van beschikbare drop-off points en het reserveren van de benodigde opslag gebeurt via een mobiele app. Voor het afgeven en het beheer van bagage betaalt men slechts € 1 per uur, met een maximum van € 10 per dag (per bagagestuk).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.