KLM verwelkomt zuiniger en stiller toestel

De eerste Embraer 195-E2 uit Brazilië aangekomen op Amsterdam Airport Schiphol. Dit nieuwe type is stiller en zuiniger dan zijn voorganger, de Embraer 190. De 195-E2 verbruikt 9% minder brandstof per vlucht en stoot daardoor 31% minder CO2 per passagier uit vergeleken met de E-190. Ook is het nieuwe type 63% stiller dan de Embraer 190. Vernieuwing van de vloot is een belangrijk onderdeel van KLM’s aanpak om haar operatie te verduurzamen. Dit jaar doen 7 nieuwe vliegtuigen van dit type hun intrede bij KLM Cityhopper. In totaal heeft KLM er 25 besteld.

De nieuwste vlootaanwinst wordt 1 maart a.s. in gebruik genomen voor bestemmingen binnen het Europese netwerk. Het vliegtuig biedt ruimte aan 132 passagiers en is hiermee het grootste vliegtuig van de KLM Cityhopper vloot, die nu bestaat uit 32 Embraers 190 en 17 Embraers 175. Naast het opmerkelijk lage cabinegeluid, kunnen klanten genieten van speciale sfeerverlichting, ergonomisch ontworpen stoelen, extra beenruimte, usb-aansluiting en grotere bagagebakken.

Warner Rootliep, managing director van KLM Cityhopper: “De 195-E2 is niet alleen een economisch aantrekkelijk toestel, het past ook perfect binnen onze duurzaamheidsaanpak Fly Responsibly. Hiermee wil KLM de operatie en de sector verder verduurzamen. We zijn nu meer dan ooit gecommitteerd aan het verkleinen van onze impact op onze omgeving en ecologische voetafdruk. Vlootvernieuwing levert momenteel de grootste bijdrage aan CO2-reductie.”

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring

B&W hoofdtelefoon in Royal Burgundy

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië