Casio komt met een heel bijzondere toevoeging aan zijn G-SHOCK-lijn van schokbestendige horloges: de MTG-B2000PH. Het ontwerp van het horloge is geïnspireerd op de blauwe feniks, een mysterieus wezen uit de Oosterse mythologie. Volgens de mythe zou deze feniks de brenger van geluk zijn.

De MTG-B2000PH dankt zijn unieke regenbooglook aan een ion-plating-behandeling, waarbij lagen van geel-naar-rode-kleurschakering diagonaal en verticaal zijn toegepast bovenop lichtblauwe ion-plating. Deze combinatie van kleuren doet denken aan vlammen – een belangrijk kenmerk van de feniks. De subtiele kleurvariaties in de regenboogkleurige coating zorgen ervoor dat elk horloge uniek is: geen enkele ziet er precies hetzelfde uit. Daarnaast zijn er op de wijzerplaat nog meer speciale kleuraccenten terug te vinden, zoals roze en oranje. De semi-transparante, marineblauwe band van het horloge maakt de fenikslook helemaal af.

 

Ook van binnen is de MTG-B2000PH dik in orde: het biedt tijdkalibratie via radiosignalen, zodat je altijd overal nauwkeurig op tijd bent. Daarnaast geeft het horloge automatisch overal de juiste tijd aan wanneer je het via de bijbehorende app verbindt met je smartphone, en wanneer je – zodra het eindelijk weer mag en kan – naar een andere tijdzone reist.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.