KLM direct naar Bangalore, stopt Colombo

KLM breidt haar Indiase netwerk uit met de opening van Bangalore (foto). Vanaf eind oktober 2019 zal de Indiase miljoenenstad drie keer per week bereikbaar zijn met een rechtstreekse KLM-vlucht vanaf Amsterdam. De vluchten worden uitgevoerd met de Boeing 787-9 (Dreamliner) met een capaciteit van 294 stoelen per vlucht.

De nieuwe KLM-vluchten zijn een uitbreiding van het India-netwerk van KLM, waar momenteel al gevlogen wordt op Delhi en Mumbai. De driewekelijkse verbinding met Bangalore geeft nog meer reismogelijkheden tussen Amsterdam en India. Tevens biedt KLM hiermee nog meer connecties aan tussen de Verenigde Staten en India via Amsterdam. Tot voor kort werkte KLM intensief samen met haar partner Jet Airways op routes van en naar India. Per april 2019 heeft Jet Airways helaas alle vluchten voor onbepaalde tijd moeten opschorten. Als gevolg hiervan heeft KLM besloten om haar capaciteit naar India te vergroten om alternatieven voor onze klanten te kunnen aanbieden en aan de marktvraag te kunnen blijven voldoen.

KLM vliegt vanaf 28 oktober 2019 op maandag, woensdag en vrijdag tussen Amsterdam-Schiphol en Bangalore. De vluchten met de Boeing 787-9 bieden 30 stoelen in de World Business Class, 45 stoelen in de Economy Comfort Class en 219 stoelen in de Economy Class. Het vluchtschema ziet er als volgt uit:

  • KL0879 vertrekt van Schiphol om 11:05 uur, en arriveert om 00:50+1 uur lokale tijd in Bangalore, Kempegowda International Airport.
  • KL0880 vertrekt uit Bangalore om 02:45 uur lokale tijd, en arriveert de volgende dag om 08:25 uur op Schiphol.

Voorlopige sluiting van Colombo, Sri Lanka
Om Bangalore als nieuwe bestemming te kunnen openen moeten er in het KLM-netwerk wijzigingen worden doorgevoerd. Mede door de slotbeperkingen van Schiphol wordt KLM gedwongen eerder dan gebruikelijk haar portfolio met bestemmingen te herzien. Per eind oktober zal daarom de rechtstreekse verbinding naar Colombo, Sri Lanka, voorlopig worden stopgezet. De afgelopen ontwikkelingen en economische vooruitzichten op Sri Lanka hebben ertoe geleid dat de vluchten naar Colombo commercieel onder druk staan. KLM vloog vanaf oktober 2016 afwisselend twee tot drie keer per week naar Colombo in het winterseizoen. Passagiers met een ticket voor een vlucht van Amsterdam naar Colombo en vice versa met vertrek op of na 28 oktober 2019 worden naar het meest geschikte alternatief omgeboekt of financieel gecompenseerd.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon