Wereldwijd zullen hotelprijzen stijgen met 1% tot 3% en vliegtarieven in de meeste markten met 1% tot 2%. Dat voorspelt zakenreisorganisatie BCD Travel in de 2019 Industry Forecast.

De hogere hotelprijzen zijn het gevolg van de groeiende vraag, die net iets hoger ligt dan het aanbod in de meeste markten. De tarieven voor vluchten zullen onveranderd blijven in Afrika, afnemen in Latijns-Amerika en in alle andere regio’s stijgen met 1% tot 2%. Sterke concurrentie houdt de tarieven in bedwang, ondanks een groeiende vraag.

Luchtvaart: vliegverkeer groeit met 6,3% in Europa
De verwachting is dat regionale en intercontinentale ticketprijzen in 2019 met 1% zullen stijgen voor zowel business als economy class. De gemiddelde ticketprijzen variëren regionaal tussen -2% en +3%. De grootste prijsdalingen in economy class zijn te vinden in Latijns-Amerika en de grootste prijsstijgingen in business class in Zuidwest-Pacific. In Latijns-Amerika zal toenemende concurrentie de prijs drukken. In Zuidwest-Pacific daarentegen zullen de stabiele capaciteit en de toenemende vraag zorgen voor een regionale stijging van de ticketprijzen.

In Europa blijft de vraag naar vliegreizen groeien, vooral in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. Ondanks stakingen de afgelopen tijd in bepaalde markten en gemengde gevoelens over de Europese economie, nam het vliegverkeer toe met 6,3% in de eerste helft van 2018. Vooral de long-haul routes, met name richting Azië, scoren goed. Luchtvaartmaatschappijen proberen de vraag bij te benen, onder andere door te investeren in nieuwe toestellen. In juni 2018 werden al 27% meer toestellen afgeleverd aan Europese carriers dan een jaar eerder het geval was.

Hotels: sterke Amerikaanse economie zorgt voor beschikbaarheidsproblemen
Hotelprijzen zullen naar verwachting stijgen met 1% tot 3% wereldwijd zonder veel regionale variatie. Landelijk zal er meer variatie zijn. In India wordt bijvoorbeeld een prijstoename van 6% tot 8% wordt voorspeld. Lagere tarieven daarentegen zullen hoogstwaarschijnlijk te vinden zijn in Afrikaanse markten; vooral in Ethiopië en Marokko. In de VS stijgt de hotelbezetting jaar na jaar vooral in de grote steden, dankzij de stabiele en sterke Amerikaanse economie. Reizigers moeten op sommige locaties daarom rekening houden met ernstige beschikbaarheidsproblemen

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.