Hilton is gestart met het grootste zeeprecycling programma van Europa om zo de hoeveelheid afval te reduceren en tegelijkertijd minder bedeelden te ondersteunen.

Samen met Clean the World zullen Hilton hotels in Nederland en 16 andere Europese landen ervoor zorgen dat meer dan 130 ton (zeep-)afval jaarlijks niet meer op de vuilnishoop terecht komt en waarmee 1.4 miljoen nieuwe zeepjes worden gemaakt voor mensen in nood. Deze uitbreiding van Hilton’s zeeprecycling programma is een belangrijke stap in het doel van Hilton om alle overgebleven stukken zeep te recyclen.

Wereldwijd

Wereldwijd worden er dagelijks 5 miljoen gebruikte stukken zeep weggegooid terwijl duizenden mensen sterven doordat ze geen toegang hebben tot hygiënische voorzieningen als schoon water en zeep. Clean the World probeert oplossingen aan te dragen voor beide problemen door overgebleven zeep te recyclen en nieuwe zeep te geven aan mensen die anders zonder zouden moeten.

Bijna 200 Hilton hotels uit Europa doen mee aan dit zeeprecycling initiatief en ondersteunen daarmee de Travel with Purpose 2030 Goals van Hilton. Deze doelen moeten de ecologische voetafdruk van Hilton halveren, waaronder specifieke doelen om geen zeep meer bij het vuilnis te zetten en de hoeveelheid afval met 50% te reduceren. Verder voorzien de doelen in het verdubbelen van de investeringen in sociale projecten.

Simon Vincent, Executive Vice President en President EMEA van Hilton zegt: “Het is onze verantwoordelijkheid om onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen en dat bestemmingen wereldwijd behouden worden voor toekomstige generaties. Deze uitbreiding van ons zeeprecycling programma helpt ons niet alleen om onze duurzaamheidsdoelstellingen te halen, het levert ook een bijdrage aan het oplossen van de aanzienlijke hygiëne-epidemie waardoor dagelijks 3600 kinderen onder de vijf sterven door een gebrek aan zeep en schoon water.”

Hilton’s inspanningen om zeep te recyclen worden ondersteund door een nieuwe vestiging van Clean the World, dat vorig jaar haar deuren in Amsterdam opende. Vanaf 2020 zal deze vestiging de zeep recyclen die wordt aangeleverd door Europese Hilton hotels.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.