Er is geen universele dresscode voor zakenreizen, maar BCD Travel voorspelt een groeiende voorkeur voor groen. Groen, als in duurzamer reizen en het streven naar klimaatneutraal reizen. In een nieuw online rapport ‘How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de belangrijkste trends op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit voor 2020 en daarna.

 Uit onderzoek blijkt dat elke euro die wordt besteed aan zakenreizen, leidt tot €12,50 aan extra omzet, en dat het 50% waarschijnlijker is dat prospects een contract tekenen wanneer er een face-fo-face meeting aan is voorafgegaan. “We reizen meer dan ooit tevoren. Het aantal internationale vluchten steeg in 2018 tot 1,4 miljard, twee jaar eerder dan voorspeld. En de wereldwijde economie blijft groeien”, zegt Mike Janssen, global chief operating officer en chief commercial officer bij BCD. “Wij helpen onze klanten hun bedrijfsdoelstellingen te behalen. Tegelijkertijd bezorgen we hen de middelen en de informatie om de impact van vliegen op het klimaat te verminderen.”

 

Oplossingen komen eraan

Gelukkig is de transport- en mobiliteitssector de uitdaging aangegaan en zijn bedrijven volop bezig oplossingen te ontwikkelen voor het duurzaamheidsvraagstuk. Misschien zijn sommige oplossingen zelfs volgend jaar al beschikbaar, voorspelt Miriam Moscovici, senior director voor Research & Innovation bij BCD. “Wij mensen zijn er de afgelopen twintig jaar in geslaagd om extreme armoede wereldwijd te halveren. Tachtig procent van de wereldbevolking heeft inmiddels toegang tot elektriciteit,” zegt ze. “Als we dat allemaal kunnen realiseren, stel je dan eens voor wat we kunnen doen voor een wereld waar we kunnen reizen zonder het milieu te beschadigen. De oplossing voor duurzame mobiliteitssystemen en snel, schoon transport ligt misschien wel om de hoek.”

Enkele technologieën en oplossingen in volle ontwikkeling:

 

  1. Hyperloop

In theorie kunnen we met Hyperloop van stad tot stad reizen in aluminium capsules die met een snelheid van 1100 à 1300 kilometer per uur door vacuüm buizen glijden. Deze vorm van transport, zonder enige CO2-uitstoot, zou een realistisch alternatief zijn voor vliegreizen over kortere afstanden. Hyperloop kan ook integreren met luchtverkeer om de reis van deur tot deur voor langere afstanden te vereenvoudigen. Testen met hoge snelheden zijn gepland voor 2020, en de eerste lancering zou eind 2023 kunnen plaatsvinden.

 

  1. Elektrisch aangedreven vluchten

Vele vliegtuigbouwers zijn al bezig met de ontwikkeling van elektrische vliegtuigen. In eerste instantie kunnen deze toestellen uitsluitend op elektriciteit niet verder reizen dan de gemiddelde gezinsauto. Voor meer dan 800 kilometer zou nog steeds een mix van traditionele brandstof en elektrische stroom nodig zijn. Maar zelfs deze hybrides kunnen al een forse verlaging van de CO2-uitstoot opleveren. Gedeeltelijk of volledig elektrische vliegtuigen worden momenteel getest en zouden in 2022 operationeel kunnen zijn.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.