Een eerste blik op het nieuwe paradepaardje van Garuda Indonesia. Gisteren had een groep reisprofessionals en genodigden de gelegenheid om op uitnodiging van Garuda Indonesia en Amsterdam Airport Schiphol de allernieuwste aanwinst van Garuda Indonesia, de AirbusA330-900neo, te bezichtigen.Dit gloednieuwe toestel, dat tot 14% zuiniger is dan b.v de A330-200 versie, past prima binnen de doelstelling van de luchtvaartmaatschappij om haar vluchten duurzamer uit te kunnen voeren.

Naast zuiniger is deze nieuwe A330neo ook veel stiller. Aan boord en voor de omwonenden van Schiphol. De reacties van de reisagenten waren allemaal erg positief, zo laat de airline weten. De Business Class (Stelia Opal) met 24 stoelen in een 1-2-1 opstelling, oogt fris, ruim en modern.
Met name ook de beenruimte in Garuda’s economy klasse werd als verrassend goed ervaren, evenals de dikkere meer comfortabele rugleuning ipv een slimline model. .

Voorlopig zal Garuda dit toestel in december en januari afwisselend met de A330-200 en B777-300 inzetten, maar ze hopen op zeer korte termijn te kunnen aankondigen dat alle 6 wekelijkse vluchten door de A330neo zullen worden uitgevoerd.

De foto vlnr naast de crew:

Rick Wouters, Sales & Marketing Manager Europa, Garuda Indonesia, (Zijne Excellentie) dhr. I Gusti A. Wesaka Puja, Ambassadeur van de Republiek Indonesia in Nederland en Dhr Dewa Rai, Regional CEO Europe, Garuda Indonesia

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.