Hilton heeft plannen aangekondigd om zijn merk Curio Collection op de Galapagos-eilanden te introduceren.

De bestaande Royal Palm Galapagos zal in juli aan de collectie worden toegevoegd, vanaf wanneer Hilton “de eerste internationale hotelmerknaam wordt met een aanwezigheid op de bestemming”.

Het hotel met 21 kamers ligt op het eiland Santa Cruz, de thuisbasis van Tortuga Bay en het Charles Darwin Research Station, en een haven voor ecologisch verantwoorde cruises.

Het pand is gelegen op een landgoed van 160 hectare in de Miconia Highland Forests, naast het Galapagos National Park, en in een vallei tussen twee uitgedoofde sintelkegelvulkanen.

Voorafgaand aan de rebranding ondergaat het hotel een renovatieproject, waaronder een opfrissing van de lobby, de spa, de kamers en de eetfaciliteiten.

Kenmerken omvatten 21 casitas en villa’s, een zwembad, een fitnesscentrum en een gastronomisch restaurant “gelegen in een grot in een van de lavatunnels van het pand”.

Het hotel beschikt ook over verschillende milieu-initiatieven, waaronder het hergebruik van regenwater, een plant-a-tree-programma, een eigen boerderij en de recycling van 90 procent van de restanten.

In een reactie op de ondertekening zei Juan Corvinos, senior vice president, ontwikkeling, architectuur en design, Caribisch gebied en Latijns-Amerika, Hilton:

“De ondertekening van Royal Palm Galapagos markeert een gedenkwaardige mijlpaal voor Hilton, onze Caribische en Latijns-Amerikaanse portfolio en het merk, aangezien we het op duurzaamheid gerichte eigendom verwelkomen in onze groeiende Curio-collectie van meer dan 115 unieke hand- geselecteerde hotels en resorts over de hele wereld.

“Dit pittoreske boetiekhotel, genesteld in een levensveranderende bestemming, biedt gasten een werkelijk unieke reiservaring terwijl het het ecosysteem van de bestemming blijft beschermen en behouden.”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.