Groen licht voor Lufthansa’s overname van 41% van ITA Airways

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, de moeder van Brussels Airlines, heeft woensdag groen licht gekregen van de Europese Commissie om een belang in ITA Airways te nemen.

De overeenkomst omvat een kapitaalinjectie van 325 miljoen euro in ruil voor een minderheidsbelang van 41 procent. Deze deal zat al meer dan een jaar in de pijplijn. De Europese mededingingsautoriteit vreesde evenwel voor een te verregaande beknotting van de concurrentie op bepaalde Europese vliegroutes, maar na enkele toezeggingen gaat de deal nu toch door.

ITA Airways, opgericht in november 2020 nadat haar voorganger Alitalia in 2017 de handdoek in de ring gooide, was tot nu toe in handen van de Italiaanse overheid. De maatschappij heeft bijna 5000 medewerkers en heeft als thuisbasis de luchthaven Rome-Fiumicino. Volgens Lufthansa biedt de hub in Rome ideale omstandigheden voor de uitbreiding van het gezamenlijke routenetwerk naar Afrika en Latijns-Amerika, wat de verbindingen naar het zuidelijk halfrond zal verbeteren.

Caster Spohr, de CEO van de Duitse luchtvaartgroep, opperde donderdag in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera, een dag na de goedkeuring van de deal, dat Lufthansa haar belang in ITA plant uitbreiden tot 90 procent. Destijds werd Brussels Airlines op dezelfde manier overgenomen door de Lufthansa Group, die ook dochtermaatschappijen Eurowings, Austrian Airlines en Swiss onder haar vleugels heeft.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

GBTA: Uitgaven voor zakenreizen bereiken record in 2024, meer dan $2 biljoen in 2028

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Riu Plaza Chicago opent haar deuren op toplocatie

Volop nieuwe Michelin sterren in Dubai

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend