Mindspace, wereldwijd aanbieder van flexkantoren, heeft eind 2021 tijdens een nieuwe investeringsronde een financiering van 72 miljoen dollar (64 miljoen euro) opgehaald. Deze investeringsronde heeft als doel om de groei van het bedrijf te continueren en uit zich nu onder meer in de opening van twee nieuwe locaties in Berlijn en de aanstelling van Ana Nekhamkin als wereldwijde VP of Real Estate and Projects.  

Het in 2014 door Dan Zakai en Yotam Alroy opgerichte Mindspace heeft straks 34 vestigingen in 17 steden in 7 landen en biedt klanten goed ontworpen kantoren, luxe-lounges, volledig uitgeruste keukens en vergaderruimten, naast de unieke gemeenschap van toonaangevende ondernemers, zakelijke professionals en gevestigde bedrijven. Mindspace zorgt voor meer flexibiliteit, kortere verplichtingen en een lager financieel risico. Vorig jaar zag Mindspace de vraag naar alle beschikbare locaties toenemen, ondanks de COVID-pandemie. In landen als Duitsland, Polen en Israël overtrof het de pre-COVID-bezettingsgraad al met een bezetting van 95 procent. “Mindspace zit momenteel middenin een indrukwekkend groeimoment, waarbinnen er een grote vraag is naar al onze locaties”, aldus CEO en medeoprichter Dan Zakai. Genoemde Mindspace-locaties zijn bijna volledig bezet en de investeringsronde ter waarde van 72 miljoen dollar, onder leiding van Harel Insurance Investments en More Provident Funds, wordt ingezet voor expansie in Europa, de Verenigde Staten en Israël.

 

Nieuwe Mindspace locaties in Berlijn

Als onderdeel van die expansie worden in juli 2022 twee nieuwe locaties in Berlijn geopend, met als blikvanger de vestiging aan de Kurfürstendamm. Als onderdeel van het opnieuw ontwikkelde FÜRST project, dat kantoorruimtes, hotels, horeca, entertainment en diensten als fitness en kinderopvang tot een bruisend geheel fuseert, opent Mindspace 7000 m2 aan kantoorruimte, een eigen lobby, gezamenlijke vergader- en loungeruimtes, keukens, phone booths, dakterrassen en postdiensten. Naast deze locatie vestigt Mindspace zich ook in een 4500 m2 grote locatie aan de Zimmerstraße. Hier worden maar liefst acht verdiepingen aan kantoorruimte in gebruik genomen. In totaal komt het aantal Mindspace-locaties in Duitsland nu op tien, waarvan vijf in Berlijn. “Duitsland is een belangrijke markt voor Mindspace. Onze uitbreiding in Berlijn is een van de vele uitbreidingen die gepland zijn”, aldus Oliver Lehmann, General Manager van Mindspace Duitsland. “Momenteel ligt onze bezettingsgraad in Duitsland op meer dan 95 procent, in sommige steden zelfs veel meer. Mindspace is op een groeipad en we zijn verheugd om zulke geweldige partners aan onze zijde te hebben voor deze reis”

 

VP of Real Estate and Projects

De opening van de twee Mindspace-locaties in Duitsland is nog slechts de top van de ijsberg. De internationale uitrol van locaties kan door de investeringsronde een hoger tempo krijgen en om dit proces in wereldwijd goede banen te leiden, is Ana Nekhamkin aangesteld als wereldwijde VP of Real Estate and Projects. Ana is betrokken geweest bij internationale projecten in belangrijke markten wereldwijd, zoals de uitbreiding van Sonder

(NASDAQ:SOND) in Europa, Afrika en het Midden-Oosten en coördineerde transacties voor de ontwikkeling van hotels en serviceappartementen in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Ze zet haar kennis en expertise binnen Mindspace in om bij te dragen tot  de groei van het bedrijf, om het vastgoedteam uit te bouwen, nieuwe projecten binnen te halen en op te leveren. “Ana Nekhamkin is een uitstekende aanvulling op het team en we zijn verheugd dat ze de rol van VP Real Estate and Projects bij Mindspace op zich neemt”, aldus Dan Zakai. “We zijn ervan overtuigd dat Ana met haar indrukwekkende ervaring binnen deze branche, samen met het vastgoedteam, nog meer groei voor Mindspace  zal genereren”.

 

Groeiende flexwerkmarkt

De vraag naar flexwerk- en ontmoetingsplekken is de afgelopen tijd ook in Nederland enorm toegenomen, een proces dat door de COVID-19 pandemie alleen maar versnelt. Steeds meer bedrijven ontdekken de kracht van hybride werken, wat bewezen leidt tot hogere productiviteit, hogere kwaliteit en meer werktevredenheid. Mindspace heeft deze trend al langer aan zien komen, ook in Nederland, waar het aantal flexwerkplekken alleen in Amsterdam al is verdubbeld de afgelopen vijf jaar en waardoor door de vestiging van steeds meer bedrijven die van flexkantoren gebruik maken in 2021 maar liefst 4000 nieuwe banen zijn gecreëerd, tweemaal zoveel als in 2020. Daarnaast zijn er nog eens 2500 banen bijgekomen bij reeds in Amsterdam gevestigde bedrijven die nieuwe flexkantoren hebben geopend. In Nederland beweegt Mindspace met die toenemende behoefte aan flexibele werkruimte mee. Inmiddels zijn er zeven vestigingen, in Amsterdam en Utrecht, die wat betreft bezettingsgraad allen weer ruim op het pre-COVID niveau zitten.

 

Over Mindspace 

Mindspace is een aanbieder van boutique flexruimtes die een globale mentaliteit met lokale accenten combineert.  Mindspace herdefinieert de werkplekervaring voor bedrijven van elke omvang met prachtig ontworpen ruimtes, persoonlijk serviceniveau en zorgvuldig samengestelde evenementen. De betrokkenheid van medewerkers en focus op de bevordering van een sterk gemeenschapsgevoel, ondersteunt de manier waarop mensen werken, innoveren en groeien. Het klantenbestand omvat blue-chip bedrijven, ondernemingen en mkb’s, op 34 locaties, in 17 steden en 7 landen in Europa en de Verenigde Staten. Mindspace is thuisbasis van bedrijven en grote bedrijven zoals Microsoft, Samsung, Playtika, Yahoo!, Expedia, GoPro, Taboola, Techstars Accelerator, Barclays Bank, Klarna en meer.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.