Delta ziet wereldwijd het consumentenvertrouwen en de interesse in vliegreizen toenemen nu overal covid-19 vaccinatieprogramma’s uitgerold worden. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij speelt daarop in met haar Delta CareStandard gezondheids- en veiligheidsprogramma’s. Tegelijkertijd wordt per 1 mei het blokkeren van de middenstoelen beëindigd. 

Delta lanceert online tools voor het gemakkelijk plannen van de reis, met interactieve functies voor het zoeken op prijs en bestemming. Ook is de luchtvaartmaatschappij de eerste die weer snacks en drankjes gaat serveren. Bovendien krijgen reizigers de zekerheid dat de geldigheid van geboekte tickets wordt verlengd tot eind 2022.

“Het zijn onze klanten die ons leiden in onze keuzes, hetgeen tijdens de pandemie werd benadrukt,” zegt Delta CEO Ed Bastian. “Gedurende het afgelopen jaar hebben we onze service zodanig aangepast dat gezondheid, veiligheid en comfort gedurende de reis gegarandeerd zijn. Ook nu, met de uitrol van vaccinaties en groeiend vertrouwen om weer te kunnen reizen, staan we klaar voor onze klanten om hun levensroutines weer op te pakken.”

Meer stoelen beschikbaar vanaf 1 mei
“Delta’s besluit om middenstoelen vrij te houden heeft tot een zichtbare groei van het consumenten-vertrouwen geleid,” zegt Bastian. “In de wetenschap dat bijna 65% van de passagiers die in 2019 met ons vlogen verwacht per 1 mei a.s. een covid-19 vaccinatie te hebben ontvangen, kunnen zij vanaf die datum weer elke stoel kiezen.”
Terwijl Delta vanaf april 2020 middenstoelen vrij liet, bleven consumentengedrag en vaccinatieniveaus leidend voor haar besluitvorming. Ofschoon wetenschappelijke studies aantonen dat de kans op besmetting in een vol vliegtuig – bij het dragen van een mondkapje – een op een miljoen is, was Delta de enige luchtvaartmaatschappij die het hele jaar vasthield aan het vrijhouden van de middenstoel. Mondkapjes blijven onverkort verplicht aan boord van Delta.

Weer genieten van snacks en drankjes aan boord en in Delta Sky Clubs
Snacks aan boord worden per 14 april a.s. weer geserveerd op binnenlandse vluchten in de VS. Op basis van zeer uitgebreid onderzoek, waaronder adviezen van stewardessen, stewards en medische deskundigen van Mayo Clinic, wordt dit heringevoerd. Vanaf begin juni kunnen Delta One en First Class reizigers op binnenlandse vluchten een trapsgewijze introductie van warme maaltijden tegemoet zien.

Meer flexibiliteit geeft zekerheid voor reisplannen
Delta biedt reizigers meer vrijheid om hun reis te plannen en zonodig te wijzigen. Waar een ticket normaal een jaar geldig is, verlengt Delta als enige luchtvaartmaatschappij de geldigheid van alle dit jaar gekochte en te kopen tickets tot eind 2022. Dit geldt voor tickets op Delta-vluchten en op vluchten van partners met een DL codeshare. Bovendien is er voor Standaard Economy tickets die buiten de VS gekocht zijn geen wijzigingskosten. De maatschappij heeft veel voorwaarden versimpeld om zorgeloos vliegen te garanderen.

Gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op basis van wetenschappelijk advies
Begin 2020 heeft Delta door de gehele organisatie heen nieuwe hygiënestandaards geïntroduceerd i.s.m. Mayo Clinic en Emory & Reckitt. Het “Global Cleanliness” programma is een voorbeeld hoe het bedrijf inspeelt op de omstandigheden en om de bescherming van reizigers te verzekeren. Zo zijn ontsmettingsstations, contactloze betaaltechnologie aan boord en Lysol desinfectiedoekjes op luchthavens en aan boord geïmplementeerd.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.