En daar is ie dan…de eerste echte smartwatch van G-Shock, of zo lijkt het dan. Oordeel zelf, want Casio komt met een zeer uitgebreide smartwatch: de GSW-H1000. Deze nieuwste toevoeging aan de sportieve G-SQUAD-lijn van schokbestendige G-SHOCK-horloges is namelijk gemaakt met alle stevigheid van een G-SHOCK, dus schokbestendig en waterdicht tot 200 meter. Bovendien draait de smartwatch op Wear OS by Google™ én zit hij boordevol functies voor actievelingen. Van de meer standaard work-outs als hardlopen, racefietsen en zwemmen, tot extremere sporten als surfen en snowboarden – met de GSW-H1000 track je ze allemaal.

De GSW-H1000 is voorzien van onder andere een hartslagmeter, een kompas, versnellingsmeter en gps. Daarmee houd je eenvoudig gegevens bij over de route, afstand en het tempo van je training. Het tweelaagse scherm van het horloge combineert een monochroom, always-on lcd voor tijdweergave en een kleuren-lcd voor high-definition weergave van kaarten, sensorgegevens en meer. Ondanks dat het glas dik genoeg is om tot 200 meter waterdichtheid te garanderen, is het soepel te bedienen. Bovendien pas je het scherm eenvoudig zó aan, dat jouw persoonlijke doelstellingen in een oogopslag te zien zijn. De titanium achterkant van de kast maakt het horloge goed bestand tegen slijtage. En of-ie lekker zit? Daar zorgen de zachte, flexibele urethaanband en speciale componenten tussen de band en de kast wel voor.

G-SHOCK MOVE smartphone-app met Sensor Overlay-functie én Wear OS by Google

Van activiteithistorie en -analyse tot voortgangsrapportages en meer – je houdt ze eenvoudig bij in de bijbehorende G-SHOCK MOVE smartphone-app. Deze app heeft bovendien een gloednieuwe Sensor Overlay-functie. Hiermee combineer je video’s en foto’s van je activiteiten met gegevens van het horloge, met als resultaat: gelaagde visuals die perfect zijn om te delen op social media. Bovendien is het horloge uitgerust met Wear OS by Google™. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld onderweg hulp kunt vragen aan Google Assistant of belangrijke activiteitgegevens bijhoudt met Google Fit. Bovendien zorgt dit ervoor dat je kunt kiezen uit duizenden apps die beschikbaar zijn op Google Play en in één oogopslag toegang hebt tot belangrijke informatie, zoals berichten en telefoongesprekken, meldingen, agenda of de weersvoorspelling.

De GSW-H1000 is vanaf mei 2021 verkrijgbaar bij geselecteerde Casio-verkooppunten en online en krijgt een adviesprijs van 699 euro.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.