Vintage Car in front of Empress of the Seas

Amerikaanse cruise-maatschappijen doen per direct Cuba niet maar aan. Het raakt 800.000 passagiers. Dit volgt op de beslissing van de Trump-regering dat het onder meer cruises verbiedt aan te leggen in het land, indien het schip vertrokken is uit de VS. Onder meer Royal Caribbean, Norwegian, Carnival en Virgin hebben laten weten per direct niet meer naar Cuba te gaan en andere havens aan te doen. Maatschappijen als HAL en MSC en Azamara hebben laten weten de situatie te analyseren en op korte termijn te melden wat zij doen. Het is in ieder geval raadzaam, ook voor Nederlandse reizigers, die een cruise inclusief Cuba hebben geboekt bij de rederij te checken of deze van koers is veranderd.

Er zijn compensatie of omboekregelingen in werk gesteld maar de beslissing heeft veel onvrede teweeg gebracht bij passagier die al aan boord zijn en erop rekenden Cuba aan te doen.

Volgens CLIA raakt het verbod zeker 800.000 passagiers die een boeking hadden gedaan onder Amerikaanse vergunning. CLIA gaf ook teleurgesteld te zijn over de beslissing. In 2016 ging er voor het eerst na decennia weer een cruise naar Cuba vanuit de VS. Maar de versoepeling van de reismogelijkheden voor Amerikanen naar Cuba die zijn ingesteld onder Obama zijn door Trump massaal teruggedraaid. Het betekent een serieuze klap voor de toch al fragiele Cubaanse economie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.