KLM kijkt serieus naar het brengen van een grotere Economy Comfort stoel. ‘Als onze partners Delta en Air France (foto) het ook hebben, dat is het wel een logische gedachte als het gaat om het dicht bij elkaar brengen van de producten’ aldus topman Pieter Elbers in gesprek met Business Traveller.

KLM hanteert als een van de weinigen een ander model: een ietwat grotere stoel dan in Economy, niet als eigen klasse maar als bij te boeken ancillery (extraatje) voor een relatief gering bedrag. De meeste concurrenten kiezen echter voor een significant ruimere en luxere stoel, als aparte klasse, tegen een ook wel grotere vergoeding dan KLM hanteert, maar nog altijd flink onder het Business Class tarief. Ook Emirates liet onlangs weten dit te brengen in 2020. De tussenklasse is erg populair, in welke vorm dan ook.

‘We kijken natuurlijk voortdurend wat er in de markt gebeurt. Maar als je alleen maar tegenliggers hebt, moet je je afvragen of je op de goede baan rijdt. Dus we gaan kijken. Het feit dat iedereen het doet is voor mij geen uitgangspunt het wel te doen. Maar we moeten natuurlijk wel goed kijken wat er in de markt gebeurt.’

Foto: de premium economy van partner Air France (foto Air France)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.