Uitreiking van de Schiphol Aviation Awards.

American Airlines, Transavia en KLM winnaars Schiphol Aviation Awards

De Schiphol Aviation Awards zijn afgelopen week uitgereikt. Transavia won de award voor beste passenger airline 2017 Europe. American Airlines was de winnaar in de categorie passenger airline award 2017 Intercontinental. KLM ging naar huis met twee awards in de categorieën best cargo airline en sustainability.

Schiphol kent deze awards toe aan klanten en zakenpartners die een bovenmatige presentatie hebben geleverd of bijzondere projecten hebben geïnitieerd.
Transavia kreeg de award voor beste passenger airline 2017 Europe. ‘Transavia heeft met Katowice en Tirana het mainport netwerk met twee nieuwe bestemmingen versterkt. Daarnaast opende de airline zes nieuwe Europese routes: München, Helsinki, Belgrado, Zürich, Ljubljana en Sofia. Verder heeft de Nederlandse luchtvaartmaatschappij niet alleen flink bijgedragen aan transparantie en gegevensuitwisseling, maar ook een goede score behaald in innovatie, bijvoorbeeld met een betere verwerking van handbagage.’ De overige genomineerden waren easyJet en KLM.

American Airlines nam het in de categorie beste passenger airline award 2017 Intercontinental op tegen Jet Airways en KLM, en won de prijs. ‘American Airlines heeft met Dallas/Fort Worth een nieuwe bestemming toegevoegd aan het netwerk van Schiphol. American Airlines is een vooruitstrevende partner bij innovatieve projecten en zet zich in bij transparantie en het delen van gegevens. Door zich aan te sluiten bij het systeem voor selfservice drop-off handhaaft de luchtvaartmaatschappij haar leidende positie op het gebied van snelle en efficiënte afhandelingsprocessen.’

De Best Cargo Airline award ging naar KLM. De luchtvaartmaatschappij ging in deze categorie Turkish Airlines en AirBridgeCargo Airlines voorbij. KLM won ook de suntainability award. ‘Binnen de bedrijfsvoering van KLM wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid. In dat kader heeft de maatschappij grote stappen gezet naar een vermindering van haar ecologische voetafdruk. Een treffend voorbeeld daarvan is de vernieuwing van de vloot, waarbij de Boeing 747 wordt uitgefaseerd en afscheid wordt genomen van de Fokker-toestellen. Ook het gebruik en de verdere ontwikkeling van biobrandstof zorgen voor een lagere uitstoot. Op de grond geeft KLM het goede voorbeeld door de overstap te maken naar het gebruik van elektrische werktuigen, waarbij goede resultaten worden behaald.’ De twee andere genomineerden waren Vanderlande en TUI Fly.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

'Duurzaamheidsbesef groeit onder zakenreizigers'

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

B&W hoofdtelefoon in Royal Burgundy

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...