Met Icelandair naar IJsland.

Icelandair verwelkomt nieuwe Boeing 737 MAX 8

Icelandair heeft haar eerste nieuwe Boeing 737 MAX 8 officieel in ontvangst genomen tijdens een feestelijke ‘Iceland by Air’-vlucht, met een unieke route over de meest bijzondere highlights en landschappen van IJsland. Icelandair voegt de komende vier jaar in totaal zestien nieuwe Boeing 737 MAX toestellen toe aan de vloot om het groeiende Trans-Atlantische routenetwerk te ondersteunen.

Alle toestellen van Icelandair dragen de naam van een vulkaan of IJslands natuurwonder. De nieuwe Boeing 737 MAX 8, de Jökulsárlon, gaf passagiers tijdens de ‘Iceland by Air’-vlucht een uniek uitzicht over het noorden van IJsland, waaronder Akureyri, de stad waar Icelandair in 1937 is opgericht, en views over de bergen van Tröllaskagi, het fjord Eyjafjorður, Reykjavik en de hooglanden van Hvalfjord.

De nieuwe 737 MAX 8 toestellen van Icelandair bieden een verbeterde ervaring aan boord in de nieuw vormgegeven cabines. De resultaten van jarenlang klantenonderzoek staan aan de basis van het nieuw ontwikkelde Boeing Sky Interior met onder andere grotere ramen, persoonlijke LED verlichting en ruimere bagagevakken voor het wegbergen van handbagage. Het toestel zet bovendien de nieuwe standaard op het gebied van duurzaamheid met ruim 20 procent meer brandstofefficiëntie en een vergroot bereik tot 3,515 zeemijlen. De 737 MAX maakt gebruik van de nieuwste stille motortechnologie, wat zorgt voor 40 procent geluidsreductie.

Björgúlfur Jóhannsson, president en CEO van Icelandair voegt toe: ‘Met het verwelkomen van zestien nieuwe toestellen de komende vier jaar blijven wij continu onze klantervaring verbeteren. De Boeing 737 MAX-familie maakt het mogelijk om ons trans-Atlantische routenetwerk te versterken en biedt onze klanten meer keuze en flexibiliteit in deze sterk competitieve markt.’

Zomer 2018
In de zomer van 2018 start Icelandair met vijf nieuwe Noord-Amerikaanse routes – waaronder San Francisco, Baltimore en Kansas City – en nieuwe rechtstreeks vluchten tussen Dublin en Reykjavik. Icelandair biedt daarnaast sinds kort twee reisklassen aan: Saga Premium en Economy. Naast investering in de vloot en het uitbreiden van het aantal bestemmingen, heeft de airline recent ook de nieuwe website gelanceerd in zestien talen.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Lore Group sluit zich aan bij Global Hotel Alliance

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Festival TREK viert tiende seizoen met negen edities

Breitling doet inspiratie op in de Schotse hooglanden

Galtür organiseert hét langlaufevenement van het jaar ‘Galtür Nordic Volumes’

Bucketlistreis in 2026: zonsverduistering op Groenland

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst