Air France gaat met ingang van heden de temperatuur van vertrekkende passagiers meten met contactloze infraroodthermometers. Dat meldt de Franse maatschappij zaterdag op zijn website.

Reizigers met een temperatuur vanaf 38 graden kunnen worden geweigerd. Deze kunnen dan kosteloos omboeken naar een vlucht op een latere datum.

Zoals eerder aangekondigd wordt vanaf maandag 11 mei het dragen van gezichtsmaskers verplicht op alle vluchten van Air France, overeenkomstig de Franse richtlijn voor het dragen van maskers in het openbaar vervoer.

Eerder maakte ook zustermaatschappij KLM al bekend dat vanaf maandag 11 mei tot tenminste 31 augustus het dragen van gezichtsbedekking aan boord verplicht is.

‘Geschikte gezichtsbedekking is een stuk stof dat nauwsluitend tegen de zijkant van uw gezicht past, uw neus en mond bedekt, en vast zit met knopen of oorlussen. Passagiers tot 8 jaar en passagiers die vanwege medische redenen geen gezichtsbedekking kunnen dragen, hoeven hun gezicht niet te bedekken’, meldt KLM op zijn website. (Foto Air France)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.