Zorgeloos met het gezin op zomervakantie? Vraag een creditcard aan

De vakantie hoort eigenlijk een moment te zijn waarop je helemaal tot rust komt en kunt ontspannen. In de praktijk is dit vaak toch even anders. Bij veel mensen begint de stress al bij het boeken van de vakantie. Kun je op de vakantiebestemming wel met je Maestro betaalpas betalen? En is het autoverhuurbedrijf waar je een auto wilt gaan huren wel te vertrouwen? Dit soort vragen en meer staan een zorgeloze en ontspannen zomervakantie in de weg. Wil je ook graag zorgeloos met het gezin op zomervakantie? Vraag een creditcard aan. Met een creditcard geniet je onder andere van de volgende voordelen:

Boek tijdens de vroegboekperiode, betaal later

Tijdens de vroegboekperiode kun je vakanties tegen hoge kortingen boeken. Door je vakantie vroeg te boeken, kun je veel geld besparen. Het meeste geld kun je besparen wanneer je vijf tot zes maanden vooruit boekt. Voor de zomermaanden juni, juli en augustus betekent dit dus dat je de hoogste kortingen ontvangt wanneer je jouw zomervakantie al in januari, februari of maart boekt. Ook heb je dan nog een ruime keuze. Wil je wel graag profiteren van deze vroegboekkorting, maar kun je of wil je niet direct betalen? Met een creditcard kun je een aanbetaling doen, zonder dat je direct moet betalen.

Met een creditcard kun je overal ter wereld betalen

Met je Maestro betaalpas kun je in veel landen betalen en geld opnemen, maar niet overal. In dit soort landen is een creditcard noodzakelijk. Zeker wanneer er gebruik wordt gemaakt van een vreemde valuta, is het handig om een creditcard bij je te hebben. Zo heb je altijd de juiste valuta op zak en kun je zonder problemen betalen. Daarnaast hoef je geen grote bedragen aan contant geld bij je te hebben. Ook goed om te weten: wanneer je rechtstreeks bij een buitenlandse vliegmaatschappij of een hotel boekt, is een creditcard steeds vaker de enige betaaloptie.

Geen contante borg bij het huren van een auto

Bij het huren van een auto moet je een borg betalen. Deze borg betaal je vooraf en krijg je normaal gesproken na de huurperiode weer terug. Je krijgt het volledige bedrag terug als je geen schade hebt gereden. Ook eventuele bekeuringen voor verkeersovertredingen kunnen hiervan betaald worden. Helaas zijn niet alle buitenlandse autoverhuurbedrijven even goed te vertrouwen wanneer het gaat om het terugbetalen van de borg. Zelfs wanneer je geen schade hebt gereden, kan het zijn dat je jouw geld kwijt bent. Het is aan te raden om de auto met een creditcard te huren. Zo hoef je geen contante borg te betalen. De reservering vervalt automatisch wanneer er geen aanspraak wordt gemaakt op de borg.

Je aankopen zijn verzekerd, wereldwijd

Tot slot zijn je aankopen die je met je creditcard hebt betaald wereldwijd verzekerd. Bijna al je aankopen, zowel fysiek als online, zijn hiermee 180 dagen verzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal. Zo kun je met een gerust hart op vakantie!

 

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

IATA-top: een hete middag in Dubai, zeker voor Nederland...

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Volop nieuwe Michelin sterren in Dubai

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop