Milieuvriendelijk reizen: een paar tips om dit te doen

Ben je voor je werk nog al eens op pad en wil je toch proberen om te reizen zonder daarbij het milieu al te veel schade toe te brengen? Dan hebben we een paar tips voor je zodat je op een zo milieuvriendelijke manier van A naar B kunt gaan. Lees ze zeker eens door en doe er je voordeel mee, want een beter milieu begint nog altijd bij jezelf.

Tip 1: Neem de fiets als het kan

Moet je voor je werk ergens naartoe dat op redelijke afstand van je woonplaats is? Dan is het zeker het overwegen waard om met de fiets te gaan. Draai je hand niet om voor een uurtje fietsen, want dat is niet alleen goed voor je eigen conditie maar ook stukken beter voor het milieu. Heb je vaak korte afstanden om voor het werk te overbruggen? Informeer dan of je werkgever iets op fietsgebied voor je kan betekenen. Misschien is er wel een speciaal spaarplan waarmee je een goede fiets voor jezelf kunt regelen.

Tip 2: Neem wat vaker de trein

Heb je voor je werk nog wel eens te maken met reizen naar bestemmingen in het buitenland? Dan kun je daar natuurlijk met het vliegtuig naartoe gaan maar een manier die veel minder belastend is voor het milieu, is de trein pakken. Kies eens wat vaker voor de trein naar een verre bestemming voor een zakenreis. Veel bestemmingen zijn prima met de trein te bereiken en je bent er ook nog eens snel zonder dat je daarvoor zelf hoeft te rijden. Scheelt trouwens ook enorm veel wachttijd op het vliegveld als je eens niet voor het vliegtuig kiest.

Tip 3: Rijd elektrisch

Heb je een reis voor het werk voor de boeg en ga je deze met de auto maken? Dan is het zeker beter voor het milieu als je ervoor kiest om met een elektrische auto op pad te gaan. Tegenwoordig kun je met een dergelijke auto flinke afstanden afleggen want de actieradius van veel modellen is zeker goed te noemen. Bovendien is opladen tijdens de rit ook geen probleem meer: laadpalen vind je op veel plekken en de accu laad je snel op bij ev box charging stations onderweg. Zo hoef je niet bang te zijn dat je ergens stilvalt voordat je de plaats van bestemming hebt bereikt.

Tip 4: Ga voor een elektrische leaseauto

Met elektrisch rijden vermijd je fossiele brandstoffen en breng je de uitstoot daarvan ook aanzienlijk terug. Wil je ook je steentje bijdragen aan het milieu tijdens het werk? Ga dan met je werkgever in overleg en bekijk samen de mogelijkheden. Misschien kun je wel de beschikking krijgen over een elektrische leaseauto. Beter voor het milieu en het levert voor je werkgever ook nog eens de nodige financiële voordelen op. Het is sowieso tegenwoordig erg populair om een elektrische leaseauto te verstrekken aan de werknemers dus met wat geluk krijg jij hier ook de beschikking over om je werkreizen te maken.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Marriott's Tribute nu ook in Dubai

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava