Zakenreizigers dienen vanaf vandaag extra rekening te houden met extra drukte op Schiphol. Er is weer een regio op zomervakantie en Schiphol verwacht vrijdag 7 juli de eerste drukke dag van de zomer. Volgende week komt de laatste regio vakantiegangers erbij.
In totaal rekent de luchthaven vrijdag op meer dan 220.000 reizigers. Daaronder zijn ruim 75.000 vertrekkende passagiers. De laatste topdrukte was in de meivakantie.

Airlines houden hun adem in en wachten in spanning of de maatregelen die Schiphol heeft genomen om de drukte hanteerbaar te houden ook daadwerkelijk werken. In de meivakantie ontstonden door de vakantiedrukte lange wachtrijen waardoor tientallen mensen hun vlucht misten. Voor de zomervakantie heeft Schiphol extra medewerkers ingezet en zijn meer security-lanes open. Daarnaast krijgen passagiers zonder handbagage voorrang bij de security-controle.

Groei
Het aantal passagiers dat via Schiphol reist, is de laatste jaren flink toegenomen. Vorig jaar waren er bijna 10 procent meer vertrekkende passagiers dan het jaar ervoor.
Schiphol verwacht in totaal 32 dagen met topdrukte in juli en augustus. Vooral op de vrijdag,  zondag en maandag zal het druk zijn. In totaal verwacht Schiphol tussen 8 juli en 3 september zo’n 12,4 miljoen passagiers.

Zie ook www.voyago.nl

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.