Ryanair annuleert drie geplande Eindhoven routes

Ryanair annuleert in verband met slotbeperkingen drie geplande routes van Eindhoven naar Aarhus, Milaan Mxp en Trapani. Ook deed de airline een oproep om het monopolie van Schiphol te doorbreken, zodat Eindhoven en Lelystad meer ruimte hebben om te concurreren met Schiphol.

Die oproep die topman Michael O’Leary donderdag op Schiphol. Volgens hem is Ryanair gedwongen om routes te verwijderen doordat er geen slots beschikbaar zijn voor verdere groei bij deze door Schiphol gecontroleerde luchthavens.

Ryanair heeft daarentegen het winter vluchtschema 2017/2018 vanaf Düsseldorf (Weeze) uitgebreid. Met drie nieuwe routes naar Oradea (Roemenië), Rabat en Tanger en met in totaal 25 bestemmingen zal Ryanair 2,1 miljoen passagiers per jaar vervoeren en 1600* indirecte arbeidsplaatsen op de luchthaven Düsseldorf (Weeze) waarborgen.

Ryanair’s Michael O’Leary: ‘We zijn erg teleurgesteld over de mislukte gesprekken met Eindhoven om meer slots toe te wijzen aan luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair die in Nederland veel goedkope vluchten en keuzes wenst te ontwikkelen. Tegelijkertijd kunnen we ook niet groeien op Schiphol omdat deze luchthaven niet bereid is om de onderhandelingen over extra slots met de lokale gemeenschap voor 2020 uit te voeren.’

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Breitling lanceert limited edition ter ere van Boeing 747

Mercedes-Benz verbetert GLE en GLE Coupé

Alle Jeep Avenger uitvoeringen nu te bestellen

Motorola lanceert ThinkPhone

Heineken Experience weer feestelijk open