Wizz Air heeft een nieuw bagagebeleid aangekondigd. Vanaf 1 november 2018 mag iedere passagier één handbagage gratis meenemen in de cabine. Dit is om het instapproces te versnellen.

Uit statistieken van de luchtvaartmaatschappij blijkt dat meer dan tienduizend vluchten per jaar getroffen worden door vertragingen die te maken hebben met bagage dat alsnog in het ruim moet worden geplaatst. De gemiddelde verblijfsduur op een bestemming nam de voorbije vijf jaar voortdurend af. Als gevolg van deze kortere reizen, nemen passagiers minder ruimbagage mee, maar wel handbagage.

Wizz Air denkt dat het nieuwe bagagebeleid zal bijdragen tot sneller instappen, een betere klantervaring en tegelijkertijd de stiptheid van de vluchten ten goede zal komen. Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer van Wizz Air: ‘Passagiers willen niet-gebundelde producten en dat is net de essentie van het Ultra Low Cost-model dat ook Wizz Air toepast. Door producten en diensten apart aan te bieden, maakt Wizz Air het reizen democratischer en betaalt de klant enkel wat hij echt nodig heeft.’

Vanaf 1 november mag elke passagier één handbagage (40x30x20 cm) gratis aan boord te brengen. Passagiers die Wizz Priority kopen, mogen ook een reistrolley (55x40x23 cm) in de cabine meenemen. Voor tassen die meer dan 10 kilo wegen wordt een meerprijs in rekening gebracht. De extra kosten bedragen dan minstens 7 euro.
Boekingen zonder Wizz Priority die vóór 10 oktober zijn gemaakt voor vliegreizen na 1 november 2018, worden geüpgraded met een gratis ingecheckte tas van 10 kg, terwijl reserveringen met ingecheckte bagage geüpgraded worden met Wizz Priority.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.