Nieuwe vlucht Transavia naar snel groeiend Krakau

Transavia biedt sinds dinsdag vier keer per week een directe verbinding vanaf Eindhoven naar Krakau. De Poolse stad groeit snel in belangstelling voor weekendtrips in Nederland. In de afgelopen vijf jaar is het aantal stoelen van Nederland naar Polen verdubbeld en groeit het met een gemiddelde van 15% per jaar.

De geplande vluchttijd is ongeveer anderhalf tot twee uur.  De route wordt uitgevoerd door Boeing 737-800-vliegtuigen, die in staat zijn 189 passagiers te vervoeren. De nieuwe route is de derde verbinding tussen Kraków in Polen en Nederland.

“We verwelkomden een nieuwe airline – Transavia – met traditionele waterbegroeting op de luchthaven van Krakau. De nieuwe verbinding tussen Krakau en Eindhoven is een van de negen nieuwe routes vanuit Krakau die binnen enkele maanden wordt gelanceerd “, zegt Radosław Włoszek, CEO Kraków Airport.

“We zijn erg blij om in Krakau te zijn, wat nu onze tweede bestemming in Polen is sinds Katowice in 2017”, zegt Erik-Jan Gelink, CCO bij Transavia. “Beide steden liggen in het zuiden van Polen, het meest dichtbevolkte gebied van het land. Ongeveer 10 miljoen inwoners leven en werken in deze regio en deze regio heeft daarom grote mogelijkheden voor ons. Veel Poolse

Krakau groeit snel in belangstelling voor weekendtrips in Nederland. In de afgelopen vijf jaar is het aantal stoelen van Nederland naar Polen verdubbeld en groeit het met een gemiddelde van 15% per jaar.

De symbolische lintknipselceremonie werd uitgevoerd door Radosław Włoszek, CEO van Kraków Airport; en de eerste officier Mattijs Notkamp; copiloot Niels Huber en Crystal Franken purser van de eerste Transavia-vlucht. Passagiers van de inaugurele vlucht werden verwelkomd met zoete lekkernijen, de bemanning werd verwelkomd met cake.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon