De Europese low-cost luchtvaartmaatschappij Wizz Air zal nieuwe routes lanceren die Dammam in Saoedi-Arabië verbinden met Rome en Wenen.

Ook zal Wizz Air Abu Dhabi, de joint venture luchtvaartmaatschappij met Abu Dhabi’s ADQ, een nieuwe dienst toevoegen die Dammam verbindt met de hoofdstad van de VAE.

De nieuwe routes tussen Saoedi-Arabië en Europa beginnen in september van dit jaar, met tickets die al te koop zijn met een enkele reis vanaf € 24,99.

Vanaf 28 september rijdt de route Dammam-Rome elke woensdag en zondag. Ondertussen zal de vervoerder vanaf 30 september elke maandag en vrijdag de route Dammam-Wenen exploiteren.

Wizz Air Abu Dhabi lanceert op 1 november de route Dammam-Abu Dhabi met vier wekelijkse vluchten op maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

De aankondiging van de nieuwe vluchten volgt op het besluit van Wizz Air om een ​​MoU te ondertekenen met het Ministerie van Investeringen voor Saoedi-Arabië ter ondersteuning van het Saudi National Air Connectivity Program (een initiatief van het Ministerie van Toerisme) gericht op de ontwikkeling van de toeristische sector van het koninkrijk.

Saudi’s Vision 2030-programma heeft tot doel het passagiersvervoer in het koninkrijk tegen 2030 te verdrievoudigen.

“Saoedi-Arabië is een zeer opwindende markt en onze uitbreiding zal ultra-low cost reizen naar het koninkrijk brengen. Het onlangs ondertekende MoU toont onze toewijding om reizigers van en naar Saoedi-Arabië te ondersteunen door een nieuw tijdperk van vliegreizen in te luiden met onze ultralage tarieven, point-to-point-netwerk en hoogwaardige service aan boord”, aldus Robert Carey, president van Wizz Air.

De nationale luchtvaartmaatschappij van het koninkrijk, Saudia, biedt verdere connectiviteit met Europa vanuit Saoedi-Arabië en heeft onlangs bevestigd dat het in augustus een tweede route naar Zwitserland zal gaan vliegen, met twee keer per week rechtstreekse vluchten van Riyad naar Zürich. Daarnaast start het in juli ook met tweewekelijkse directe vluchten van Jeddah naar Barcelona.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.