Groot-Brittannië schrapt vrijdag 18 maart, om vier uur ‘s nachts Britse tijd, alle corona-reisregels. Grant Shapps, Transport Secretary, heeft dat bekend gemaakt. Vanaf morgen al, woensdag, hoeven reizigers op Heathrow geen mondkapjes meer te dragen. Ook aan boord bij British Airways hoeft dat niet meer,  tenzij verplicht door de aan te vliegen bestemming (zoals VS)

De (zaken)reisbranche reageert positief:

Julia Simpson, President & CEO van de World Travel & Tourism Council, zei: “Andere landen hebben de Passenger Locator-formulieren weken geleden laten gaan, maar het is goed nieuws dat de Britse regering nu alle reisbeperkingen voor komst naar het VK heeft geschrapt.

Drew Crawley, Chief Commercial Officer van American Express Global Business Travel, zei: “Deze langverwachte beslissing om deze kostbare beperkingen op te heffen, is goed nieuws voor de sector en de economie. We kunnen nu uitkijken naar een versnelde terugkeer van zakenreizen en een soepelere end-to-end-ervaring voor reizigers. Als we een succesvolle internationale handelsnatie willen zijn in dit post-Brexit, post-pandemische tijdperk, moet de overheid nu resoluut gericht zijn op het ondersteunen van de reis- en luchtvaartsectoren.”

Momenteel moet iedereen die naar de UK reist een passagier-lokalisatieformulier invullen voor aankomst. Reizigers die niet volledig zijn ingeënt, moeten voor vertrek een Covid-test doen, het formulier invullen en na aankomst een PCR-test boeken en betalen. Deze regels eindigen dus aanstaande vrijdag om 04.00 uur.

De aankondiging betekent dat passagiers die niet volledig zijn gevaccineerd, voor en na hun reis naar de UK geen Covid-tests meer hoeven te ondergaan. Het passagier-lokalisatieformulier is ook niet meer nodig. Wel moeten mensen die een buitenlandse reis plannen nog steeds op de hoogte zijn van de toegangsregels van andere landen.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.