Door: | 14 september, 2016

Hotelprijzen stijgen naar verwachting met vijf procent. Dat voorspelt het zakenreisadviesbureau Advito in de jaarlijkse Industry forecast voor 2017. Ticketprijzen blijven daarentegen volgend jaar stabiel. Volgens het adviesbureau neemt deze reisvraag nauwelijks toe, maar dankzij de lage brandstofprijzen blijven de airlines winstgevend. Wereldwijde prijzen voor businessclass zullen in 2017 gemiddeld tot één procent stijgen, terwijl de prijzen voor economyclass gelijk blijven.

De regionale prijzen voor businessclass variëren van geen toename (in Europa en Latijns-America) tot een toename van drie procent (in Azië en Zuidwest-Pacific). De intercontinentale prijzen voor economyclass zullen lichtelijk dalen, behalve in Europa. Advito verwacht weinig verandering in regionale prijzen voor economy class, met een daling van twee procent in Latijns-Amerika.

Qua hotelprijzen voorspelt het adviesbureau met name een stijging in Noord-Amerika. Naar verwachting nemen de hotelprijzen met drie tot vijf procent toe. Hotels in Mexico laten een iets kleinere stijging zien. Ook in Zuidwest-Pacific en het Midden-Oosten zullen de hotelprijzen toenemen vanwege onvoldoende aanbod en een sterke vraag. In Europa zullen de prijzen naar verwachting omhooggaan met twee procent.

Bron: Business Traveller

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.