Het aantal vliegpassagiers neemt weer sterk toen. In het derde kwartaal van 2021 reisden ruim 12 miljoen passagiers van en naar een van de vijf nationale luchthavens in Nederland.

Dat is meer dan een verdubbeling vergeleken met de 5,5 miljoen passagiers in het derde kwartaal van 2020. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

In het derde kwartaal van 2019 (vóór de coronapandemie) vlogen nog ruim 23 miljoen passagiers van en naar Nederland.
Het niveau van pre-corona is dus nog lang niet bereikt.

Augustus drukste maand
De toename van het aantal passagiers op de vijf nationale luchthavens (Schiphol, Rotterdam,  Eindhoven, Maastricht-Aachen Airport en Groningen) zet door in het derde kwartaal van 2021.

Werden er in het tweede kwartaal van dit jaar bijna 3,9 miljoen passagiers vervoerd, in het derde kwartaal waren dat er ruim 12 miljoen. In de maanden juli en augustus passeerden respectievelijk 3,5 en bijna 4,5 miljoen passagiers de terminals, nagenoeg een verdubbeling van de aantallen uit dezelfde periode een jaar eerder.

Hiermee is augustus de drukste maand van 2021 tot nu toe. De grootste stijging van het aantal passagiers was te zien in september: 4 miljoen tegenover 1,5 miljoen een jaar eerder.

In 2019 zaten er gemiddeld 150 passagiers op een passagiersvlucht. Na het uitbreken van de coronapandemie daalde zowel het aantal passagiers als het aantal passagiersvluchten.

In de periode april 2020 tot en met maart 2021 zaten er gemiddeld 79 passagiers op een passagiersvlucht. Sinds het tweede kwartaal van 2021 nam het gemiddelde aantal reizigers per vlucht weer toe: in het tweede kwartaal waren dit er 85, in het derde kwartaal 122. (Foto Shutterstock).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.