De aankondiging van de Amerikaanse regering dat de grenzen voor reizigers uit 33 landen per 8 november worden heropend, heeft Delta Air Lines volle toestellen bezorgd.

De maatschappij meldt een toename van 450 procent aan internationale ‘point-to-point’ boekingen. Veel internationale vluchten voor maandag 8 november, wanneer de grenzen van de VS weer opengaan, zijn volgeboekt.

Delta Air Lines, partner van Air France-KLM en Virgin Atlantic, heeft vanuit tien van de heropende landen, waaronder Nederland, directe vluchten naar de VS.
In andere landen werkt Delta via één van de eigen hubs of die van haar alliantiepartners.

Vooral naar populaire bestemmingen als New York, Boston, Atlanta en Orlando is een grote vraag, zowel bij vakantiegangers als zakenreizigers.

In totaal zal Delta 139 vluchten uitvoeren vanaf 55 internationale bestemmingen in 38 landen, met meer dan 25.000 zitplaatsen, die op 8 november in de VS landen.

‘Dit is het begin van een nieuw tijdperk voor reizen en voor veel mensen over de hele wereld die hun dierbaren al bijna twee jaar niet hebben kunnen zien’, zegt Delta-topman Ed Bastian.

Het binnenlands vrijetijdsvervoer bij Delta lag afgelopen zomer alweer op het pre-corona niveau van 2019, zegt de maatschappij.
Dankzij de nu aangekondigde heropening van de Amerikaanse grenzen verwacht Delta een snel herstel van zijn internationale verkopen.

Delta zegt voorbereid te zijn en direct te kunnen opschalen zodra het consumentenvertrouwen in reizen doorzet. De maatschappij zal dan al deze winter zijn vluchtfrequenties vanuit steden als Amsterdam, Londen, München en Dublin verhogen. In het zomerseizoen van volgend jaar wordt dan nogmaals opgeschaald. (Foto Shutterstock).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.